Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kam vyrazit s dětmi? Pomoci by měla nová mapa

Městské informační centrum Liberce a Jablonecké kulturní a informační centrum spolu s Technickou univerzitou v Liberci připravují novou mapu pro rodiny s dětmi předškolního a školního věku. Autoři projektu zapojili do vytipování vhodných cílů veřejnost, která své náměty může posílat prostřednictvím formuláře.

Odborníci na kartografii a geografické informační systémy z univerzity Jiří Šmída a Daniel Vrbík věří, že od obyvatel obou měst získají tipy na zajímavá místa, kterými se Liberec i Jablonec mohou pochlubit turistům z Česka i ze zahraničí. "Rodiny s dětmi, které žijí v mapovaném souměstí, jsou pro nás největšími odborníky na aktivní trávení volného času s dětmi a citlivými senzory jejich kvality. Neumím si představit, kdo jiný by nám měl pomáhat s obsahem naší nové mapy," řekl proděkan pedagogické fakulty liberecké univerzity Jiří Šmída. Dotazník najdete pod tímto odkazem.

Za prospěšnou považuje společnou mapu pro Liberec a Jablonec také ředitel Jabloneckého kulturního a informačního centra Petr Vobořil. "Z turistického hlediska je blízkost měst atraktivní. Určitě i Jablonečané využijí tipy na prověřená místa v Liberci a naopak rádi uvidíme liberecké rodiny u nás," uvedl.

Dotazníky mohou zájemci vyplnit elektronicky nebo přímo v infocentrech. "Cílem dotazníku je mimo jiné zmapování dětských hřišť, sportovišť, turistických cílů a restauračních zařízení, která nabízejí zajímavé služby pro rodiny s dětmi," uvedla vedoucí infocentra v Liberci Pavlína Kuchtová. V Jablonci pomůže také sbírat data a oslovovat rodiče Pracovní skupina pro rodinu, děti a mládež komunitního plánování Jablonecka.

Mapa Direction už jednu verzi společnou pro obě města má. Slouží jako návod pro studenty, kam se mohou v Liberci a Jablonci vydat. Obsahuje i komentáře a dojmy lidí, kteří místa už navštívili. Má webovou i tištěnou podobu, která je zdarma k dostání v obou infocentrech.

Zdroj: ČTK

Štítky Liberec, turistické centrum, rodina, Jablonec, Technická univerzita v Liberci, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam vyrazit s dětmi? Pomoci by měla nová mapa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.