Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Studenti chtějí proměnit nevyužitý pozemek na místo pro piknik

S nápadem vybudovat pro Liberečany místo pro kulturní setkávání přišla skupinka studentů z Parlamentu mladých Liberec. Změnit hodlají zanedbaný pozemek v Komenského ulici. Ten by mohl být v budoucnosti napojen na centrální městský park, který v těsné blízkosti plánuje vedení města vybudovat.

Liberecký Parlament mladých, který sdružuje mládež do šestadvaceti let, nechtěl dál přihlížet nevyužitým městským částem. Některé z nich mají velký potenciál. Do hledáčku se jim tak dostal pozemek, který sousedí s bývalou Oblastní galerií. „Bylo by to ideální místo pro piknik nebo třeba vystupování různých umělců,“ komentuje student Gymnázia F. X. Šaldy Pavel Dostalík, který projekt s názvem VOČA, tedy volný čas mládeže, připravuje ve spolupráci se svými kolegy z Parlamentu mladých.

Skupinka neotálela a s inovativním nápadem šla ihned za náměstkyní primátora, Karolínou Hrbkovou. „Nápad studentů vítám a budu je v jejich snaze podporovat. Přesně taková místa v Liberci chybí. Studenti se svým záměrem navíc přišli v pravou chvíli, kdy připravujeme vznik centrálního městského parku propojením zahrad u bývalé galerie s parkem u Zlatého lva,“ kvituje nápad náměstkyně primátora pro územní plánování, veřejnou zeleň a životní prostředí.

Práce je však čeká ještě hodně, protože je nejprve potřeba zkultivovat a oplotit celý prostor, odstranit starý mobiliář a zřídit uzamykatelnou vstupní bránu. Ta by měla, stejně jako provozní řád, zabránit případným výtržníkům v ničení městského majetku. S celým projektem by měli pomoci architekti z liberecké Technické univerzity. Ti by připravili návrh na rozmístění laviček, venkovního stolu a případné doplnění zeleně.

V první řadě se však musí sehnat peníze. Celkové náklady na vytvoření oddychového místa zatím vyčísleny nejsou, podle Parlamentu mladých jde řádově o desetitisíce. Pokud se jim podaří najít vhodného partnera a získat peníze z městského Ekofondu, začít s realizací originálního nápadu mohou ještě letos.

Štítky pozemek, parlament, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti chtějí proměnit nevyužitý pozemek na místo pro piknik  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.