Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jablonec opravil část břehu na přehradě

Jablonecká radnice na přehradě za 1,5 milionu korun opravila břeh a cestu pod Slunečními lázněmi. Na strmém břehu vznikla i dvě přístupová schodiště do vody. "Hlavním cílem byla stabilizace břehu v délce 74 metrů, který postupně erodoval," uvedla vedoucí sekretariátu primátora Jana Matěchová.

Obnova břehu a cesty včetně odvodnění začla loni v listopadu. "Než jsme začali stavět schodiště, čekali jsme na pokles hladiny vody v přehradě o dva metry. Do zimní přestávky firma vybudovala spodní části obou žulových schodišť, která na jaře dokončila a opatřila ocelovým zábradlím," popsal postup prací vedoucí oddělení investiční výstavby Pavel Sluka.

Stavbě muselo ustoupit šest náletových dřevin, které nahradily nové. "Akce bude kompletně dokončená do konce května s tím, že čerstvě zatravněné plochy budou prozatím ohraničené, aby se neponičily. Povolení vstupu na ně bude závislé na klimatických podmínkách a vzrůstu trávníku, plánované je na konec července," dodala Radka Poprová z oddělení investiční výstavby.

Jablonecká přehrada patří mezi nejoblíbenější místa ke koupání v Libereckém kraji. V parných dnech ji využívá denně až 5000 lidí. Tuto letní sezonu lidé využijí poprvé také nové toalety na Tajvaně, jejichž součástí je i místo pro přebalení dítěte a sociální zařízení pro nepohyblivé lidi. "Opravit se loni podařilo také schodiště včetně jejich zábradlí u loděnice na Tajvanu, u půjčovny loděk a u Prutu na mšenském břehu přehrady," dodal Sluka. Přívětivější pro handicapované jsou také cesty a přístupy do vody u Prutu, u Rybářské bašty a v zátoce Cikánka.

Zdroj: ČTK

Štítky přehrada, Jablonec, schodiště, Sluneční lázně, Tchaj-wan, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec opravil část břehu na přehradě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.