Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Běžně nepřístupný Liberecký zámek se dnes otevře veřejnosti

Běžně nepřístupný Liberecký zámek se o nadcházejícím víkendu otevře veřejnosti. Kromě samotných prohlídek čeká návštěvníky kulturní program. Celý areál zaplní série koncertů, tanečních vystoupení, divadelních performancí a výtvarných dílen. Součástí je totiž 25. ročník festivalu Hudební mládeže ČR Duhová bouře.

„Cílem tohoto široce pojatého multikulturního happeningu je ukázat na jedno z mnoha možných využití historické budovy bývalé galerie a libereckého zámku," řekl jeden z hlavních iniciátorů celé akce Ladislav Haidl.

Program odstartují dnes dvě hodiny po poledni prohlídky zámecké věže a kaple. Následovat bude od 15:00 vystoupení libereckého pěveckého sboru Cantemus, o hodinu později se představí Big Band ZUŠ Liberec a Jazzgirls, v 17:30 hodin kapela Přehmat a v 19:00 hodin začne koncert Tonyho Ducháčka se skupinou Garage.

Zítra kromě prohlídek zámku obohatí v parku program pro děti, Dětský den na zámku. Sérii koncertů zahájí už v pravé poledne v zámecké kapli Musica Viva. Diváci se mohou těšit například také na Divokýho Ira, Top of Shakespeare nebo Lucii Slaninovou.

Nedělní program na zámku uzavře jako tečka za celým kulturním maratonem od 15:30 liberecký dixieland Old Stars. Poslední květnový den je také posledním dnem, kdy si Liberečané můžou zámek projít, než opět uzavře své brány veřejnosti.

Lidé se budou moci vedle zámku podívat také do bývalého sídla Oblastní galerie, sousedního Liebiegova paláce. Tam zhlédnou výstavu díla výtvarníka Káji Saudka, sbírku libereckých historických pohlednic, ukázky replik historického skla nebo si prohlédnou obrazy libereckého grafika a malíře Štefana Škapíka.

Štítky zámek, koncert, Česko, festival, William Shakespeare, Tony Ducháček, Garage, Kája Saudek, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běžně nepřístupný Liberecký zámek se dnes otevře veřejnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.