Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Luxus i retro. Hotelové pokoje na Ještědu prošly rekonstrukcí

Pomyslný zub času, který se zakousl do hotelových pokojů na Ještědu, je pryč. Pokoje na vysílači byly na přelomu roku upraveny tak, aby více vyhovovaly současným nárokům. Na své si přijdou všichni návštěvníci, kteří chtějí strávit noc v luxusním pokoji nebo naopak hledají nádech retra. Pro ně se připravují pokoje vybavené nábytkem z dob, kdy se hotel na Ještědu otevřel.

„Dva z pokojů se rekonstruují do původní podoby, aby se co nejvíce blížily originálnímu vzhledu a vybavení hotelu v době otevření Ještědu, tedy v roce 1973,“ řekl Drbně Aleš Pluhař z Hotelu Ještěd.

Během letošního roku podle vedení hotelu budou v těch pokojích instalovány repliky originálního nábytku. „Dnes jsou vybaveny původním nábytkem z jiných pokojů, zbytek bude dodán podle návrhu akademického architekta Otakara Binara, který je autorem původních interiérů na Ještědu a který připravil technické podklady pro výrobu replik nábytku i do těchto retro pokojů,“ dodal Pluhař.

Při obnově pokojů byl kladen důraz na zachování původních prvků interiéru. Třeba ve vstupní chodbě do pokojů zůstala původní věšáková stěna a skříně. „Naopak při rekonstrukci sociálního vybavení zůstaly zachovány původní obklady, které jsme očistili, opravili. Poničené byly vyměněny za nové,“ uzavřel.

To nejpodstatnější, na co čeká asi většina z nás, je cena. Za noc ve dvoulůžkovém pokoji kategorie Comfort, kam spadá také retro pokoj, zaplatíte 2600 korun pro dvě osoby. O 1100 korun méně dáte za noc pro dva v pokoji Economy, který má sociální zařízení na chodbě.

Štítky Ještěd, retro, hotel, nábytek, Otakar Binar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luxus i retro. Hotelové pokoje na Ještědu prošly rekonstrukcí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.