Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hasiči už druhým dnem likvidují požár na dvou hektarech lesa

Požár na dvou hektarech lesa v CHKO Kokořínsko - Máchův kraj na Českolipsku likvidují od středy odpoledne hasiči z deseti jednotek. Zasahují v nepřístupném terénu s velkým převýšením a skalami. Informaci potvrdila mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.


Lesní požár vznikl v lokalitě Skalky a Obroku. "Letos tam hoří už potřetí. Předchozí požáry šetří policie pro podezření z manipulace s otevřeným ohněm, ať už z nedbalosti nebo úmyslně," uvedla.

Informaci o požáru obdrželi hasiči ve středu v 17:24. "Do tmy se podařilo zlikvidovat plamenné hoření, dnes se snaží zasahující jednotky požár dohasit," řekla Štrauchová. Ve středu hasičům pomáhal i policejní vrtulník, který provedl šest shozů hasební látky.

Hašení lesních požárů patří podle Štrauchové mezi nejnáročnější zásahy. "Je potřeba dostatek vody, kterou je obtížné na místo dopravit. A zvláště v tomto teplém počasí hrozí přehřátí organismu zasahujících hasičů," konstatovala.

Zdroj: ČTK

Štítky požár, okres Česká Lípa, CHKO Kokořínsko - Máchův kraj, Máchův kraj, Obrok, les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči už druhým dnem likvidují požár na dvou hektarech lesa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.