Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Sluneční louka bude pro rodiny s dětmi levnější

Sluneční louka u plaveckého bazénu v Jablonci nad Nisou bude v létě pro rodiny s malými dětmi levnější. Z městské kasy na to dá město 30.000 korun a náklady na slevy převyšující tuto částku uhradí městská společnost Sport Jablonec, která bazén provozuje, řekl náměstek primátora Pavel Svoboda (ČSSD).

Sleva na louce bude platit po dobu letních prázdnin. "Každý dospělý s dítětem do výšky 120 centimetrů zaplatí o 20 korun méně," vysvětlila manažerka prorodinné politiky města Simona Hušková. Dospělý tak za vstup na louku zaplatí 30 korun místo 50. V Jablonci to nejsou jediné rodinné benefity. Rodiny s dětmi mohou třeba o víkendech levněji cestovat městskou dopravou a místní kino zavedlo bonusové vstupné na rodinná představení.

Jablonec v roce 2008 zvítezil v soutěži Obec přátelská rodině v kategorii 10.001 až 50.000 obyvatel a své služby pro rodiny s dětmi stále rozšiřuje. Před dvěma lety například otevřel ve zdejším Eurocentru tzv. babypoint. Místo, kde mohou matky v klidu přebalit a nakojit děti. Zvýhodněné vstupné rodinám nabízejí jablonecká kina. Za každé čtyři vstupenky na rodinná představení dostane rodina jednu vstupenku na rodinný film zdarma. Projekt se vztahuje na všechna představení, která nesou v programu označení "RP".

Levněji mohou rodiny v Jablonci cestovat i městskou hromadnou dopravou. O víkendech od pátečních 14:00 do nedělní půlnoci platí v Jablonci takzvané rodinné jízdenky. Za 52 korun lze pořídit jízdenku pro jednu dospělou osobu a jedno až dvě děti. Dva dospělí a až tři děti mohou celý víkend jezdit za 66 korun. Jízdenky jsou přenosné.

Od roku 2009 přispívá jablonecký magistrát rodinám také na prázdninovou péči o předškoláky a prvňáky na příměstských táborech. Loni tábory zaregistrovalo 18 organizací a radnice rozdělila na příspěvcích pro 355 dětí 177.100 korun. Letos je v městském rozpočtu připraveno 210.000 korun, zájem totiž podle mluvčí magistrátu Markéty Hozové každý rok roste. Třetina peněz je určena na příspěvky pro prvňáky a dvě třetiny pro pro předškoláky. Hlavním důvodem podpory pobytů je uzavření městských mateřských škol. Od 6. července do 21. srpna budou školky zavřené, v provozu vždy bude jen jediná.

Zdroj: ČTK

Štítky rodina, louka, Jablonec nad Nisou, Pavel Svoboda, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sluneční louka bude pro rodiny s dětmi levnější  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.