Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Aktivisté z Bloku proti islámu předají poslancům petici

Petici proti přijímaní imigrantů v ČR chtějí ve středu předat poslancům zástupci spolku Blok proti islámu. Zatím se podle něj podařilo nasbírat pod petici asi 33 tisíc podpisů z celé republiky. Evropská komise koncem května navrhla, aby další země osmadvacítky v příštích dvou letech převzaly od Itálie a Řecka 40 tisíc žadatelů o azyl.

Na Česko by mělo připadnout 1328 lidí. Česká vláda ale s povinnými kvótami na přerozdělování uprchlíků nesouhlasí a bude se v EU snažit, aby neprošly, což na dnešním jednání Ústředního výkonného výboru ČSSD znovu zopakoval i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Předseda spolku Martin Konvička tento postoj kvitoval. "Ta petice spíše tlakem na vládu, aby své slovo dodržela," řekl. Spolek Blok proti islámu vznikl z facebookové Iniciativy Islám v České republice nechceme. Konvička na tiskové konferenci na dnešním ustavujícím sněmu spolku řekl, že blok zatím nechce být politickou stranou v pravém slova smyslu, českou politiku chce ale ovlivňovat. "Chceme nechat na vývoji, zda to bude tak, že budeme dosazovat nezávislé kandidáty na různé kandidátky, zda budeme uzavírat různé koalice při různých volbách, nebo budeme působit jen jako líheň talentů a líheň lidí, kteří budou schopni v politice fungovat," dodal.

Zdroj: ČTK

Štítky islám, Česko, petice, Evropská komise, Blok, Itálie, Řecko, ČSSD, Evropská unie, Bohuslav Sobotka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aktivisté z Bloku proti islámu předají poslancům petici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.