Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Manželé Kocourovi oslavili jubilejních 60 let manželství

Úctyhodných 60 let manželství si v sobotu 6. června připomněli manželé Josef a Milada Kocourovi z Liberce. A byla to oslava s příchutí novoty. Své první ano si totiž snoubenci řekli v Jablonci nad Nisou, zatímco Diamantovou svatbu oslavili v obřadní síni liberecké radnice.

Všechno to odstartovalo v autobuse. Proto sám pan Kocour mluví o počátku vztahu se svou ženou jako o autobusové známosti. „Po ukončení prodloužené vojenské služby u Pomocného technického praporu jsem dostal umístěnku do Stavoprojektu v Liberci, kam jsem dojížděl ze Železného Brodu. Právě při těchto cestách jsem se seznámil s velmi pěknou dívkou, která jezdila z Jablonce nad Nisou, kde jsme se pak po půl roku trvající známosti vzali,“ vylíčil Josef Kocour, jak se zrodilo manželství, které trvá už přes 60 let.

Manželé Kocourovi vychovali dcery Miladu a Hanu a v současné době se pyšní již 6 vnoučaty a 6 pravnoučaty. Jak říkají, nebyla to vždycky procházka růžovým sadem, ale společnými silami vše zvládli a úspěšně došli až k výročí svatby, kterým se může pochlubit opravdu málokdo.

Na to ostatně poukázala i oddávající zastupitelka Libuše Vítová, která vztah manželů Kocourových označila za vzor pro dnešní společnost a vitálnímu páru popřála mnoho dalších šťastných společných chvil, které by za 5 let mohly skončit svatbou kamennou.

Text a foto: Jan Vrabec

Štítky manželství, Liberec, Jablonec nad Nisou, Stavoprojekt, Železný Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Manželé Kocourovi oslavili jubilejních 60 let manželství  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.