Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Šance zvířatům hlásí příval koťat v nouzi

S obdobím mláďat přichází na svět další koťata a štěňata. Jenže mnoho lidí neví, co s nimi, a tak jich mnoho končí na ulici. Občanské sdružení Šance zvířatům opět hlásí příval koťat i štěňat. Momentálně sdružení pečuje o patnáct koťat a pět dospělých koček, ale také o čtyři psy. Právě koťatům se snaží urgentně najít nové domovy, protože očekávají jejich další vlnu.

Kdo by rád dal domov čtyřnohému pískleti, podívejte se na www.sancezviratum.cz nebo navštivte jejich Facebook – o.s. Šance zvířatům. Příběhy kotěcích i psích mláďat jsou různé, avšak většinou smutné. Do sdružení se dostávají i bez matky, pro jejich udržení na živu je proto potřeba je s pravidelnými intervaly krmit z lahve. Jejich matky se k mláďatům nevrátily často kvůli zásahu lidí. Třeba těch, které iritují přemnožené kočky. Jiná mláďata přicházejí i s matkou, většinou jsou nechtěná nebo ohrožená těmi, jimž překážejí. Do nových domovů odcházejí koťátka odčevená, očkovaná s očkovacím průkazem, máte tak jistotu, že je zvíře zdravé, a nepřenese tak do vaší domácnosti žádnou nemoc.

Péče o mláďata i dospělá zvířata samozřejmě stojí dost peněz, které sdružení shání obtížně. Není podporováno státem, ani obcí. Zvířata na svoje nové domovy čekají v domácí péči, tedy u členů a dobrovolníků sdružení, kteří pracují nebo studují. Pokud byste chtěli na koťata přispět, můžete tak učinit na transparentní účet Šance zvířatům, a to v rámci Libereckým krajem schválené sbírky. Jako poznámku uveďte „koťata“ - 2000725481/2010. Sdružení všem případným dárcům děkuje za jakýkoliv příspěvek.

Štítky domov, kočka, Facebook, pes, štěně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šance zvířatům hlásí příval koťat v nouzi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.