Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Slavnostech svijanského piva poteče proudem tankové pivo

Už příští sobotu proběhne ve Svijanském Újezdě 26. ročník Slavností svijanského piva. Po loňském úspěchu prémiového světlého ležáku 450 si pivovar pro návštěvníky připravil další překvapení. Poprvé v historii bude na slavnostech k ochutnání svijanské pivo z tanku.

Druhá červencová sobota se tradičně nese v duchu oslav svijanského piva. I letos se otevřou brány koupaliště ve Svijanském Újezdě krátce po poledni, aby zde mohla proběhnout oslava svijanského piva. Už po dvacáté šesté.

Pivovar si letos pro návštěvníky připravil překvapení v podobě tankového piva. „Tankové pivo nabídneme na Slavnostech svijanského piva úplně poprvé a půjde rovnou o náš výroční prémiový ležák „450“. Jedná se vlastně o raritu, protože Svijany z tanku zatím čepují pouze dvě restaurace v České republice, náš liberecký Radniční sklípek a pražský Restaurant Mánes,“ říká Petr Menšík, sládek Pivovaru Svijany. Čtyřistapadesátku budou moci návštěvníci ochutnat za 25 Kč, všechna ostatní piva budou k mání za obvyklých 20 Kč.

Kdo je přesvědčen o své znalosti svijanských piv a zároveň by rád okusil práci odborných degustátorů, může se zapojit do degustační soutěže. Té se bude moci zúčastnit každý dospělý návštěvník a otestovat sám na sobě, že práce pivního ochutnavače není jednoduchá. Nedaleko soutěžního stanoviště bude možné zakoupit si na cestu chlazenou Plechovku pro chlapy. Dvoulitrové železné plechovky představil Pivovar Svijany na začátku letošního roku a hned po sudu jsou pro pivo nejvhodnějším obalem. Nepropouštějí totiž dovnitř světlo ani kyslík, ven pak CO2, takže v nich vydrží pivo dlouho čerstvé. Na obě tyto pivní atrakce bude poukazovat obří pětimetrová nafukovací Plechovka pro chlapy viditelná už od vchodu do areálu.

Příchozí se mohou těšit na hudební program souběžně probíhající na dvou pódiích, hlavními hvězdami budou Václav Neckář & Bacily, David Koller & Band, Aleš Brichta, Debbi nebo Vilém Čok. Po setmění bude program krátce přerušen, aby si mohli návštěvníci vychutnat tradiční velkolepý ohňostroj.

Štítky pivo, slavnost, Svijanský Újezd, Pivovar Svijany, restaurace, pivovar, Petr Menšík, Václav Neckář, Aleš Brichta, David Koller, Vilém Čok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Slavnostech svijanského piva poteče proudem tankové pivo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.