Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Termální lázně v Chrastavě jdou znovu do dražby, zlevnily

Termální lázně zkrachovalé společnosti Dům pohody v Chrastavě na Liberecku jdou znovu do dražby. Vyvolávací cena se snížila o více než pětinu na 47 milionů korun včetně DPH. Prohlídky pro zájemce se uskuteční 29. července a 12. srpna, dražba pak bude 2. září v Praze.

Lázně společnosti Dům Pohody se v Chrastavě otevřely 3. prosince 2012. Dokončena byla tehdy první etapa za sto milionů korun s tím, že v další etapě přibude dětský bazén s atrakcemi a sportovní hala, která bude sloužit i kulturním a společenským akcím. Dokončení areálu mělo stát dalších 120 milionů korun. Už předloni měl být areál hotov, dokončit se ho však nepodařilo. Vše zkomplikoval spor o ovládnutí společnosti, který vyvrcholil insolvenčním řízením.

Areál termálních lázní leží u rychlostní silnice 35 zhruba 11 kilometrů od Liberce. Na ploše téměř 54.000 metrů čtverečních stojí novostavba termálních lázní s relaxačním centrem a rekonstruovaná budova Zámečku, která nabízí restauraci a ubytování. Další pokoje vzniknou v Benešově vile, která je před dokončením. Akvapark a sportovní hala jsou v hrubé stavbě. Lázně i Zámeček jsou plně v provozu. V plánu je i rybník s kempem, na něž bylo vydáno územní rozhodnutí. Areál má vlastní zdroje vody a parkoviště, je napojen na obecní vodovod, kanalizaci a plynovod.

Firmu Dům pohody, které areál patří, vlastnila do roku 2009 společnost Imstav Group, jejímž majitelem byl Jan Imlauf. Lázně jsou od listopadu 2013 v konkurzu. Do insolvence je poslal právě bývalý vlastník a jeho firmy. Věřitelům dluží lázně téměř 229 milionů korun. Největším věřitelem je Regionální rada regionu soudržnosti Severovýchod, která na výstavbu lázní poskytla dotaci, v konkurzu žádá přes 121 milionů. Prodej areálu termálních lázní dlouho blokovala policie kvůli trestnímu stíhání Imlaufa a dalších lidí právě za podvod při čerpání evropské dotace.

Zdroj: ČTK

Štítky lázně, dražba, Chrastava, Dům Pohody a.s., Praha, Liberecký kraj, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Termální lázně v Chrastavě jdou znovu do dražby, zlevnily  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.