Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Frýdlant zahájí stavbu hřiště pro děti s odpočinkovou zónou

Ve Frýdlantu vznikne nové hřiště s odpočinkovou zónou. Se stavbou za necelé tři miliony se u ZŠ Purkyňova začne už v srpnu. Půjde o kombinaci dopravního hřiště, hřiště pro děti a odpočinkového místa pro širokou veřejnost.


„Základem celého prostoru bude 260 metrů dlouhý ovál z velmi hladkého asfaltu, který budou moci děti využívat pro jízdu na kole, in-line bruslích nebo třeba koloběžkách. V zimě pak může sloužit v případě přírodního sněhu i pro běžkování. Pokud sníh nebude, je ve hře možnost jeho umělého zasněžování,“ vysvětluje hlavní inženýr projektu Petr Kořínek ze společnosti Snowplan.

V areálu si přijde na své každý. V jedné části vznikne například cyklocrossový trenažér zvaný pumptrack, což je nezpevněná ale pečlivě připravená trasa z vybrané zeminy plná boulí a klopených zatáček. Takový malý singltrek, ovšem pro děti.

V další části bude dětské dopravní hřiště včetně dopravního značení, které využijí k pravidelné výuce v rámci Bezpečnosti silničního provozu děti nejen ze školy Purkyňova, ale i dalších škol z blízkého okolí. Dopravní hřiště budou moci využívat v době mimo školní výuku i ostatní děti a dospělí, místní i turisté.

„Máme snahu zachovat co nejvíce původních stromů a keřů, ale někde je stav zeleně tak špatný, že to kvůli bezpečnosti veřejnosti prostě nejde. V případě některých keřů by pak nutný prořez nepůsobil vůbec esteticky. Proto se už nyní počítá s nemalou náhradní výsadbou vhodné zeleně do celého prostoru,“ uzavírá vedoucí investičního oddělení městského úřadu Frýdlant Zdena Ubiasová.

Celý projekt vyjde na 2,8 milionu korun. Město ze svého rozpočtu zaplatí něco málo přes polovinu, zbytek doplatí dotace z Ministerstva pro místní rozvoj.

"Jsem rád, že se nám podařilo peníze z tohoto programu získat, protože je letos pro obce a svazky obcí otevřen vůbec poprvé. Věřím, že až bude projekt v říjnu 2015 hotový, přinese místním i turistům nové zázemí pro sport a rekreaci. A že si ho oblíbí všechny věkové kategorie,“ podotýká starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Štítky Frýdlant, projekt, Petr Kořínek, Dan Ramzer, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlant zahájí stavbu hřiště pro děti s odpočinkovou zónou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.