Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Hrádku museli evakuovat obyvatele kvůli úniku plynu

Kvůli úniku plynu v Slunečné ulici v Hrádku nad Nisou museli hasiči v pondělí evakuovat místní obyvatele. Poškozené potrubí, ze kterého unikal plyn, až po několika desítkách minut zaškrtil speciálním přípravkem technik z RWE. Jak k poškození potrubí ve výkopu došlo, není zatím jasné.

„Po příjezdu k události hasiči zjistili, že plyn uniká ze sesutého výkopu. Velitel zásahu rozhodl o evakuaci obyvatel z nejbližších objektů a vypnutí elekrické instalace v nich. Dále rozhodl o uzavření části ulice Donínská pro veškerou dopravu, kterou zabezpečila hrádecká městská policie,“ řekl velitel hrádeckých dobrovolníků Jaromír Mottl.

Jelikož byl výkop stále nestabilní a hrozil sesunutím, rozhodl velitel zásahu o povolání speciálního technického kontejneru, který je vybaven mimo jiné i pro tyto účely. Po příjezdu pracovníků RWE bylo vedení plynu zaškrceno speciálním přípravkem a únik plynu zastaven.

Štítky Hrádek nad Nisou, příkop, RWE

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hrádku museli evakuovat obyvatele kvůli úniku plynu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.