Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hasiči v létě likvidovali dvakrát více požárů

Hasiči v Libereckém kraji o letních prázdninách likvidovali dvakrát více požárů lesů a luk než v minulém roce. Za červenec a srpen měli skoro 150 zásahů. Za zvýšeným počtem požárů v létě bylo dlouhotrvající sucho, v kraji kvůli tomu dokonce devět dnů platil zákaz rozdělávání ohňů.

"Nejproblémovější oblastí byly Doksy a skalnaté oblasti v katastru Dubé. Jednotky hojně zasahovaly také v Jablonci nad Nisou v části Mšeno a v obci Koberovy - Besedice," uvedl komisař Hasičského záchranného sboru v Libereckém kraji Daniel Mlčoch. Škody ale nebyly velké, v součtu jsou za 157.000 korun.

K požárům v přírodě vyjíždějí hasiči v kraji i několikrát denně, k největším patřil požár na zhruba dvou hektarech lesa u Bezdězu. Hasiči ho likvidovali 10. srpna. Hořet začalo od hromady klestí, kterou někdo z neopatrnosti nebo úmyslně zapálil. Škoda byla 100.000 korun.

Velké problémy nadělal hasičům také požár půl hektaru lesa pod obtížně přístupným vrcholem Měděnce v Jizerských horách z 8. srpna. Kvůli silnému větru se plameny dostaly na několika místech do korun stromů. Díky shozům vody z vrtulníku se ale podařilo šíření požárů zastavit. S likvidací požáru v chráněné krajinné oblasti pomáhala i horská služba, na čtyřkolce vozila do nepřístupného terénu hasiče i její techniku.

Zdroj: ČTK

Štítky požár, les, Liberecký kraj, Hasičský záchranný sbor, Jablonec nad Nisou, Dubá, Mšeno, Koberovy, Besedice, Bezděz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči v létě likvidovali dvakrát více požárů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.