Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Krajští hasiči mají nového ředitele, povede je Luděk Prudil

Krajští hasiči mají od včerejška nového ředitele. Luděk Prudil nahradil ve funkci Romana Hlinovského, který od dubna letošního roku vede pražské hasiče. Luděk Prudil posledních 14 let vedl odbor operačního řízení na generálním ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR.

Nový ředitel se zatím nového postu ujmout nemůže, na generálním ředitelství ještě musí zajistit dokončení některých projektů. "Několik měsíců tak zůstane pověřený zastupováním ředitele Zdeněk Borovička," uvedla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Prudil se na generálním ředitelství zabýval řízením činnosti operačních středisek hasičů, systémem tísňového volání, zajišťováním ústřední koordinace záchranných a likvidačních prací a zapojováním do mezinárodních záchranných operací. V posledních 20 letech stál také za realizací hasičských operací humanitární pomoci do zahraničí.

Ve štábu generálního ředitele se podílel na řešení mimořádných událostí, jakými byly například povodně v roce 2002, 2006, orkán Kiril 2007, orkán Emma 2008, povodně 2010, 2013, výbuch muničních skladů Vrbětice 2014.

Ve volném čase Luděk Prudil rád sportuje, věnuje se dálkovým běhům, cyklistice a lyžování.

Štítky Roman Hlinovský, Hasičský záchranný sbor, Vrbětice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajští hasiči mají nového ředitele, povede je Luděk Prudil  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.