Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hospic stačí jen vybavit, stavba je u konce

Otevření libereckého hospice nic nebrání. Samotná stavba je u konce a nyní ji zbývá jen vybavit. První klienty by měl hospic přivítat po Novém roce. Přestavba bývalého dětského domova na hospic vyšla na více než 100 milionů korun. Kvůli sanaci skládky azbestu, se kterou se nepočítalo, se stavba prodražila o 6 milionů.

"Stavební práce skončily, objekt přebíráme, objevily se ale nějaké nedodělky, které se ještě dokončují," řekl ČTK náměstek hejtmana Marek Pieter. Kvůli náročnější rekonstrukci střechy administrativní budovy a likvidaci skládky azbestu specializovanou firmou se stavba zhruba o dva měsíce protáhla. Pokračuje ale podle Pietera podle harmonogramu a dokončit je třeba už jen vybavení interiérů. Kraj také hledá provozovatele hospice. "Už teď máme v rozpočtu na příští rok připraven příspěvek na provoz 2,2 milionu korun," řekl hejtmanův náměstek.

Samotné vybavování bude trvat zhruba dva měsíce. Všechny nedodělky chce kraj odstranit do konce listopadu, aby se mohl hospic během prosince připravit na otevření k lednu 2016.

Liberecký kraj je jedním z mála regionů v zemi, který kamenný hospic dosud nemá. O jeho výstavbě se mluvilo tři volební období. Z několika různých variant se jako nejvhodnější ukázala přestavba bývalého libereckého sirotčince, jehož budovu i přilehlé pozemky v hodnotě 23 milionů korun věnovalo kraji město Liberec. Většinu nákladů na vybudovaní hospice s 28 jednolůžkovými pokoji by měla zaplatit Evropská unie.

V Libereckém kraji nevyléčitelně nemocným pacientům a jejich rodinám zatím slouží terénní hospicová péče

Štítky Marek Pieter, Evropská unie, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hospic stačí jen vybavit, stavba je u konce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.