Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Čtrnáct jednotek hasičů bojovalo s požárem za Ještědem

Milionovou škodu způsobil včera večer velký požár usedlosti ve Starém Dubu. Hasiči se o požáru dozvěděli před šestou hodinou a v moment, kdy dorazili na místo, byla v plamenech už většina stavení. Před plameny museli utéct tři lidi, jeden musel utéct oknem. Býka a dvě krávy vyvedli z chlíva až hasiči.

„Po dojezdu prvních jednotek a zjištění rozsahu byly přivolány další síly a prostředky. Požár byl pozdě ohlášen a v době příjezdu hasičů již bylo sedmdesát procent hospodářské části zasaženo požárem a byla propadlá střecha. Požár se rychle šířil dál a hořely i balíky slámy u objektu,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Na místě zasahovalo dohromady čtrnáct jednotek hasičů.

Kvůli dočerpávání vody si hasiči zřídili stanoviště ve Vlčetíně. „Kyvadlová doprava vody fungovala také od hydrantu z Českého Dubu,“ doplnila mluvčí. „Lokalizaci požáru hlásil velitel zásahu na operační středisko v 19:21. Požár zasáhl stodolu, stáje i obytnou část. Hasičům se podařilo uchránit dílny, garáže s auty a zemědělskou technikou,“ uzavřela.

Příčina požáru je v šetření. Nepříjemná situace zasáhla majitele stavení. Na místo byla povolána psycholožka, která rodině společně se starostou obce a sociální pracovnicí poskytla první psychickou pomoc. Rodině bylo ještě ten den zajištěno náhradní ubytování i strava.

Štítky požár, Ještěd, Starý Dub, Český Dub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtrnáct jednotek hasičů bojovalo s požárem za Ještědem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.