Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Soukenném náměstí se začalo s výměnou "plovoucí" dlažby

Na Soukenné náměstí začala výměna "plovoucí" dlažby. Původně navrženou velkoformátovou dlažbu nahradí menší štípaná žulová kostka, která je už roky ověřená v ulicích Pražská a Moskevská. Stavební práce odstartovaly v tomto týdnu. Hotovo by mělo být do konce října.

„Nejvíce času zabere vytvrdnutí materiálu, na který se bude pokládat nová dlažba,“ uvedl primátor Tibor Batthyány s tím, že náměstí je nyní uzavřené.

Podle Syneru byla původní dlažba položena správně, špatně se ale užívala. „K poškození dlažby na Soukenném náměstí došlo v důsledku nevhodného užívání plochy, po které běžně jezdily těžké vozy zásobování a zimní údržby,“ dodal mluvčí magistrátu Jan Vrabec.

Město se nyní zavázalo, že kolem náměstí nainstaluje mechanické zábrany, aby se na něj právě těžkou technikou nedalo vjíždět. I Technické služby už k údržbě používají odpovídající techniku.

Štítky dlažba, Tibor Batthyány, Syner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Soukenném náměstí se začalo s výměnou "plovoucí" dlažby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.