Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Českolipská nemocnice vyměnila celé představenstvo

Dozorčí rada Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa včera odvolala představenstvo a jmenovala nové. Skončil i předseda představenstva, primář gynekologie Radek Havlas. Složení nového představenstva nemocnice oznámí v pondělí, nejprve se změnami seznámí zaměstnance.

Ke změnám v pětičlenném představenstvu přistoupili na základě rezignace dvou členů. "Mohli jsme dovolit dva členy nebo převolit celé představenstvo. Vybrali jsme druhou variantu," uvedla předsedkyně představenstva Hana Moudrá. Další informace ke změnám sdělí vedení nemocnice v pondělí.

Českolipská nemocnice je druhou největší nemocnicí v kraji, slouží pro spádovou oblast se 110.000 obyvateli, jiná nemocnice na Českolipsku není. Zařízení zaměstnává zhruba 800 lidí. Ročně je tam hospitalizováno kolem 19.000 pacientů, dalších 277.000 jich projde ambulancemi. Nemocnice je akciovou společností kraje s obratem bezmála 680 milionů korun, loňské hospodaření skončilo ziskem 13,2 milionu korun. Za první polovinu letošního roku vykazuje nemocnice šestimilionový zisk.

Českolipská nemocnice byla dlouhá léta zanedbávána, v posledních letech se však do její modernizace a oprav daly desítky milionů korun. Jen loni se do budov investovalo 150 milionů, největším projektem bylo zateplení a výměna oken. Letos dosáhnou investice dalších 70 milionů korun a už teď nemocnice připravuje další investiční akce. Především potřebuje nový zdroj tepla, smlouva se současným dodavatelem v červenci příštího roku končí a o jejím prodloužení kraj jako vlastník neuvažuje.

Zdroj: ČTK

Štítky nemocnice, Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s., Hana Moudrá, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českolipská nemocnice vyměnila celé představenstvo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.