Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Diskont KiK Textil plánuje příští rok 10 nových prodejen

Německý diskont s oděvy KiK Textil letos očekává v Česku zhruba pětinový růst tržeb. Firma otevře pět nových prodejen, v příštím roce dalších deset, o spuštění vlastního e-shopu firma zatím neuvažuje. V rozhovoru to řekl jednatel společnosti KiK v ČR a na Slovensku František Wagner.

"V letošním roce otevřeme pět nových prodejen - Praha, Bruntál, Vrchlabí, Jaroměř a Brno. V roce 2016 otevřeme dalších deset nových prodejen. Masivně chceme investovat do remodelingu stávající sítě našich filiálkách," uvedl Wagner. Příští rok tak bude kompletně přebudováno dalších až 20 prodejen. Do roku 2017 by mělo být inovováno všech 186 dosud otevřených filiálek.

Společnost v současnosti provozuje v Liberci čtyři obchody a v okruhu dvaceti kilometrů má dalších sedm poboček.

Tuzemské obchody s textilem Kik loni zvýšily tržby o pětinu na 2,2 miliardy korun. Letos firma čeká podobný nárůst. "Druhým rokem pokračujeme v dvouciferném nárůstu v oblasti tržeb. A to díky obměně a rozšíření sortimentu a zvyšování kvality prodeje směrem k požadavkům českého zákazníka," dodal. O klasickém e-shopu KiK zatím neuvažuje, nicméně jeho spuštění v České republice nevylučuje. Například v Německu ale firma on-line prodává. Nyní jsou pro KiK v Česku dominantní kamenné prodejny.

"Z hlediska poptávky je ČR srovnatelná například se Slovenskem. Počet zákazníků nám v obou zemích roste třetím rokem po sobě. Letos se nám například daří v prodeji méně konzervativního dámského oblečení. Tato nabídka je přitom novinkou v letošním roce," řekl Wagner.

Německý diskont s oděvy KiK na tuzemský trh vstoupil na začátku roku 2007. Celkem provozuje v Česku 186 obchodů. Prodejní plocha prodejen se pohybuje od 400 do 1200 m2. Skupina v Evropě provozuje 3200 obchodů. Mezi největší tuzemské prodejce oděvů patří Tesco Stores, New Yorker, Hennes & Mauritz a C&A moda.

S využitím ČTK

Štítky Kika, Česko, Franz Wagner, oblečení, Slovensko, obchod, Praha, Brno, Bruntál, Jaroměř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskont KiK Textil plánuje příští rok 10 nových prodejen  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.