Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nacionalisté doplnili značky v okolí Hrádku o arabský nápis

Dopravní značení navádějící do Německa doplnilo několik nápisů v arabštině. K textu, v překladu znamenajícímu „Německo,“ se podle dostupných informací hlásí spolek My proti všem a podle fóra na webu Narodni-hrdost.cz se jedná o 17. projekt. „Záměr spočívá v zamyšlení se nad tím, co se dnes děje a kdo je viníkem toho všeho,“ píše administrátor.

Arabský nápis „Německo“ doplnil především tabule v okolí Hrádku nad Nisou. „Německo je strůjcem devastace Evropy a je třeba na to poukázat! Snad to dá lidem podnět k zamyšlení a dojde jim, že co je dnes nadsázka v rámci projektu, může již zítra být tvrdou realitou, co do vícejazyčných ukazatelů a názvů. Německo skrze EU která mu dává moc nad Evropu toto bez váhání prosadí. Pro ně je nelegální imigrant víc, než naše země,“ dodává k administrátor na fóru. Ten zároveň zveřejnil fotky značek doplněných o nápis. Většina z nich navádí řidiče do německé Žitavy.

„Díky našemu sociálnímu systému o naší domovinu zatím nestojí, proč jím tedy neulehčit případnou navigaci směrem, kterým míří,“ doplňuje administrátor.

Okolí Hrádku nad Nisou jsme si dnes ráno projeli. Na žádné dopravní značce jsme již nápis v arabštině nenašli. „Hned jak jsem to na facebooku viděl, šlo to z cedulí dolů. Státní policie dostala upozornění,“ řekl starosta Hrádku nad Nisou Josef Horinka. Právě policie může pozměňování dopravních značek hodnotit jako přestupek, za což by si autor mohl vysloužit tučnou pokutu.

Možná právě z toho důvodu doplnil spolek snímky o „vyjádření pro úřady,“ kde píše: „S touto věcí nemá naše organizace samozřejmě nic společného. Pouze prezentujeme náhodně pořízené fotografie v rámci turistických akcí různých lidí. Nejsme tedy schopni k tomuto podat jakékoli vyjádření.“

Štítky nápis, Německo, Hrádek nad Nisou, dopravní značka, Evropa, Evropská unie, Josef Horinka, Facebook, Žitava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nacionalisté doplnili značky v okolí Hrádku o arabský nápis  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.