Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dělníci ulehčili tunelu pod sjezdovkou F10 o 300 kubíků zeminy

Tubus vedoucí pod sjezdovkou F10 na Ještědu se dočká rekonstrukce. Tunel na „televizní cestě“ je v dezolátním stavu a pod tíhou svahu se nekontrolovatelně pohybuje. V jednom místě je podle posledního měření průhyb skoro půl metru. Dělníci proto začali se zpevňováním ještě tento měsíc.

Tunel je doslova na hraně životnosti. „Dosud bylo odtěženo 300 kubíků zeminy z prostoru nad tubusem. V současné době potřebujeme odtěžit ještě dalších 250 kubíků zeminy, tím se sníží zatížení tubusu a sjezdovka bude mít správný profil pro zimní provoz,“ hodnotí náměstek primátora pro technickou správu majetku Tomáš Kysela.

Tunel je ve svahu na cestě, která vede k zázemí Sportovního areálu Ještěd a ke skokanským můstkům. Nad ním vede sjezdovka F10 Pod Lany. Mimoúrovňové křížení zabraňuje střetům lyžařů s auty. Před deseti lety tam jedna lyžařka po srážce s vozem zemřela. Tunel se na Ještědu stavěl v rámci příprav na lyžařské mistrovství světa v klasickém lyžování, které se v Liberci konalo v roce 2009.

„Dočasná oprava bude město stát bezmála osm set tisíc korun,“ uvedla Jana Kodymová, mluvčí liberecké radnice a dodává: „V případě vhodných klimatických podmínek bude hotovo na konci října, pokud však bude nepříznivé počasí, tak se dokončení protáhne do začátku listopadu.“

Lyžování ani zásobování areálu nemělo být ohroženo.  „Stavební firma je s prací před termínem. Oprava by neměla zasáhnout do lyžařské sezóny. Do zimy bude tubus zase průjezdný,“ komentuje primátor Tibor Batthyány.

Foto Foto: STRC

Štítky sjezdovka, zemina, Ještěd, Sportovní areál Ještěd a.s., Tibor Batthyány

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dělníci ulehčili tunelu pod sjezdovkou F10 o 300 kubíků zeminy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.