Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Samoobsluha v Kristiánově před inspektory neobstála. Zbožím hýbali červi

Hotový entomologický zážitek byla pro inspektory Státní zemědělské a potravinářské inspekce návštěva vietnamské samoobsluhy v Kristiánově. Provozovatel Thi Ngoc Tran si s kvalitou nabízeného zboží příliš nedělal hlavu. Hned v několika potravinách našli inspektoři během nedávné kontroly škůdce v různých stádiích vývoje.

„Uvnitř výrobků a na jejich obale byl zjištěn výskyt mrtvých i živých škůdců ve všech vývojových stádiích a stopy po jejich činnosti. Výskyt škůdců a stop po jejich činnosti byl zjištěn i na prodejní ploše - na regálech,“ shrnul výsledek kontroly mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Konkrétně se jednalo o moli, kokony, zámotky a červy v baleních ovesných vloček, bramborových knedlících, houskových knedlících a v knedlících s burizony. V baleních našli inspektoři také pavučiny.

Obchod ve Vojtěšské ulici tak po drobnohledem inspekce příliš neuspěl. Jeho provozovatel musí nejen zapracovat na čistotě v regálech, ale také zaplatit pokutu.

Foto SZPI

Štítky Liberec V-Kristiánov, škůdce, Státní potravinářská inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Samoobsluha v Kristiánově před inspektory neobstála. Zbožím hýbali červi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.