Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Manželé Slačíkovi z Liberce oslavili kamenné výročí svatby

Vzácná událost se v sobotu 24. září odehrála v obřadní síni liberecké radnice. Eva a Ladislav Slačíkovi si symbolickým ohlédnutím za svým svatebním obřadem připomněli úctyhodných 65 let manželství, tedy kamennou svatbu, kterou radnice dlouho nepamatuje.

Manželé Slačíkovi, kteří dnes žijí v Domě s pečovatelskou službou v ulici Krejčího, se vzali v roce 1950 v Liberci, kde pak strávili celý život. Paní Eva pracovala na státním notářství a pan Ladislav dlouhých 47 let v tiskárně. Společně pečovali o rodiče paní Slačíkové a sami vychovali syny Ladislava a Lubomíra, kteří se jim postarali o čtyři vnoučata. A aby toho nebylo málo, dnes jim dělá radost již pět pravnoučat.

"Na prvním místě našeho zájmu byla vždy rodina. Společně jsme také rádi chodili do divadla, jezdili na chalupu a pěstovali květiny," uvedla Eva Slačíková, pro kterou bylo velkou vášní i vaření.

Oddávající zastupitelka Libuše Vítová popřála manželům Slačíkovým mnoho dalších společných let a spokojených chvil. "Šťastné manželství je základem šťastné společnosti, a proto je váš svazek vzorem pro všechny nadcházející generace," řekla oddávající.

Autoři | Foto Jan Vrabec

Štítky Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Manželé Slačíkovi z Liberce oslavili kamenné výročí svatby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.