Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dobrovolníci se pustili do úklidu zanedbaného pozemku v Komenského ulici

Zanedbaný pozemek v Komenského ulici, ze kterého chtějí dobrovolníci udělat park, po středečním happeningu prokoukl. Čtyři desítky dobrovolníků, zejména středoškoláků, ale i menších dětí a několik dospělých se zapojily do úklidu zanedbaného městského pozemku. Plány mají velké, chtějí vybudovat místo pro setkávání a relax.

Happening nazvaný Probuď park k životu uspořádal Parlament mladých Liberec při Domě dětí a mládeže Větrník. „Park by měl v budoucnu sloužit jako odpočinkové místo s netradičními prvky, například místo laviček bude ve vzduchu k sezení pověšena síť, na parcele bude stát i pódiumpro příležitostné akce,“ uvedl za Parlament mladých Liberec Pavel Dostalík.

Dobrovolníci při právním happeningu odvozili spadané listí a pomocí krumpáčů odstranili rozpadlé lavičky a torzo konstrukce koše na basketbal. Zároveň upravili terén, aby byl park připraven na realizaci projektu v příštím roce. „Děkujeme všem, kteří dorazili. Happening se povedl, a to hlavně díky zimě a únavě odolným čtyřiceti pomocníkům,“ doplnil Pavel Dostalík.

Na přeměnu zarostlé parcely v příjemné odpočinkové místo pro mladé chtějí autoři nápadu čerpat finanční prostředky z dotací. Vedle neobvyklých prvků bude park VOČA vybaven například také grilem a bude zde vybudován i nový plot. Na noc se bude místo zamykat. Návrh parku VOČA v Komenského ulici vytvořili pro Parlament mladých architekt Vladimír Balda ve spolupráci s architektem Židem z TUL.

Studenti probouzejí park v Komenského ulici k životu

Neděle, 25. října 2015, 14:34

Studenti probouzejí park v Komenského ulici k životu
Studenti probouzejí park v Komenského ulici k životu

Foto Jan Král

Štítky pozemek, parlament, Liberec, úklid

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolníci se pustili do úklidu zanedbaného pozemku v Komenského ulici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.