Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Do Liberce se sjelo 2500 tanečníků z dvou desítek zemí

Unikátní akce odstartovala v úterý v libereckém Centru Babylon. Od 4. do 8. listopadu se zde představí více než 2 500 tanečníků z 20 zemí světa při Mistrovství světa všech tanečních stylů a žánrů. Největší konkurence bude v latinsko-amerických, standardních a karibských tancích.

Tančit se bude od středy každý den od 9.00 hodin ve dvou sálech a zakončen bude vždy slavnostním vyhlášením vítězů v pozdních večerních hodinách. „V následujících dnech se postupně představí více než 2 500 tanečníků ze 109 tanečních škol a klubů z dvaceti zemí světa. O cenné kovy bude bojovat 1209 sólových tanečníků, 138 malých týmů, 104 velkých týmů a 50 showcases. Chybět nebudou dua, bude jich 788, ani tria, kterých bude 30,“ řekla organizátorka akce Ilona Šulcová.

Diváci se mohou těšit na nové disciplíny i doprovodný program. „Letos budou soutěžící poprvé soutěžit v  disciplíně Artistic Acrobatic Dance, ve které se představí například zkušení maďarští tanečníci. Letošní ročník nabídne i více doprovodného programu pro diváky, pro které je připraven například speciální retro stánek Pin-Up Make-up&Hair. Půjčit šaty, koupit mašle a mašličky a nechat vystylovat se může každý. Na památku si mohou pořídit i stylovou fotku ve fotokoutku,“ dodala Ilona Šulcová. Konat se budou také divácké soutěže o vstupenky na atrakce Centra Babylon.

Soutěžit se bude v disciplínách Street Dance,Belly Dance, Caribien Dance, Latinsko americké techniky, Standardní techniky, Tradiční tance, Ethnic Dance, Jazz Dance, Modern Dance, Contemporary Dance, Balet, Tap Dance a Freestyle techniky.

„Mezi soutěžícími budou mistři Evropy i světa, kteří přijedou obhájit a získat nové tituly. Soutěže se tradičně účastní tanečníci všech věkových kategorií od předškolních dětí přes juniory po dospělé. Nejstarší účastnici je 70 let,“ řekla ředitelka soutěže Ilona Šulcová.

Výkony soutěžících bude hodnotit mezinárodní porota a zasednou v ní také profesionální tanečníci, kteří ve středu a ve čtvrtek povedou večerní společný „Tanec s hvězdami“. Patří mezi ně Marlon ``Swoosh`` Wallen, který spolupracuje s hvězdami jako Kylie Minouge, Madonna, Jay Sean a dalšími, Mickeyna Pospíšilová, několikanásobná mistryně ČR, vicemistryně světa a Evropy a tvář nejznámější francouzské streetové módy, nebo Klára „Daila“ Jansíková, profesionální orientální tanečnice, lektorka a choreografka, působící v České republice, Indii i jinde v zahraničí, Libor Hlaváček, baletní mistr a držitel ceny Thálie a další.

Foto World Dance Championship 2015

Štítky tanečník, Liberec, Centrum Babylon Liberec, technika, soutěž, styl, Evropa, Česko, Jay Sean, Libor Hlaváček, Madonna, Indie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Liberce se sjelo 2500 tanečníků z dvou desítek zemí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.