Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pošta v soukromých rukou v Bedřichově má za sebou rok fungování. Poštu Partner zvažuje i Proseč

Je to pár týdnů, co bedřichovská Pošta Partner oslavila rok fungování. Původní pobočka České pošty v Bedřichově fungovala řadu let v pronajatých prostorách. Po výpovědi z nájemních prostor byla budoucnost pošty v Bedřichově v ohrožení. Poskytování poštovních služeb pro místní obyvatele zachoval podnikatel Jaroslav Růta, který přijal nabídku a začal pobočku provozovat v rámci projektu Pošta Partner.

„Po výpovědi z pronájmu byli lidé tři měsíce bez poštovních služeb. To pro místní znamenalo komplikace. Museli si pro dopisy nebo pro důchod dojíždět do vedlejší vesnice Janov nad Nisou. Navíc jsem už dlouho měl v hlavě plán, že chci začít v Bedřichově provozovat obchod, a tak jsem si řekl, že ve spojení s poštou by to bylo ideální,“ říká provozovatel Pošty Partner Jaroslav Růta.

Česká pošta chce ještě letos nasmlouvat 120 pošt do režimu Partner. Podmínky smluv mírně upravila tak, aby byly pro obce příznivější, spolupráci s Českou poštou ohledně poboček v malých obcích nevyloučily ani kraje. V partnerském režimu zatím v České republice úspěšně funguje 60 poboček.

Třeba v Bedřichově se o chod obchodu a pošty se starají dvě zaměstnankyně. Obě jsou bývalé pošťačky. „Jsem moc rád, že obě mají dostatek zkušeností. To rozjezd Pošty Partner velice usnadnilo,“ pochvaluje podnikatel. Pošta Partner v Bedřichově funguje jako plnohodnotná pošta.

Do projektu Pošta Partner se zvažují zapojit i v obci Proseč nad Nisou, která je od Bedřichova vzdálená necelých 12 kilometrů. Z toho důvodu se do Bedřichova přijeli zhruba před měsícem podívat i potenciální zájemci z Proseče. „Myslím si, že nejistota ze strany zájemců o provozování Pošty Partner v Proseči po exkurzi u nás opadla. Za rozjezdem takového projektu sice stojí spousta práce, ale není to nic, co by se nedalo zvládnout,“ dodává Jaroslav Růta.

Foto Česká Pošta

Štítky Bedřichov, Proseč, Česká pošta, projekt, Janov nad Nisou, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pošta v soukromých rukou v Bedřichově má za sebou rok fungování. Poštu Partner zvažuje i Proseč  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.