Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zatoulaného žaka sundávali hasiči z třináctimetrové výšky. Majiteli ulétl ze zverimexu

Další zachráněný život si po dnešní službě připisují jablonečtí profesionální hasiči. Tentokrát ale nejde o život lidský, ale ptačí. Hodinu po poledni se na ně obrátili městští strážníci, kteří v Jateční ulici v Jablonci nad Nisou „naháněli“ zatoulaného papouška šedého – žako. Ten se usadil na vysokém stromě a strážníci neměli jak se k němu dostat.

Papoušek majiteli uletěl z nedalekého zverimexu. „Papoušek se usadil na stromě ve výšce zhruba 13 metrů, což nebyl problém pro výškovou techniku hasičů. Protože byl na majitele zvyklý, vybavili hasiči majitele polohovacím pásem a helmou a vzali ho s sebou v koši žebříku nahoru. Papoušek se nechal bez problémů chytit,“ dodala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

O kuriózní zásahy nebyla ve čtvrtek nouze. Zatímco jablonečtí hasiči zachraňovali papouška, jejich kolegové z Tanvaldu museli v místní nemocnici odřezávat prsten z chirurgické oceli. „Hasiči zapůjčili lékaři ze své výbavy vysokootáčkovou frézku a během sundávání asistovali a pomáhali s chlazením vodou z injekční stříkačky. Do hodiny byli zpět na základně,“ uzavřela mluvčí.

Foto HZSLK

Štítky Jablonec nad Nisou, Tanvald

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatoulaného žaka sundávali hasiči z třináctimetrové výšky. Majiteli ulétl ze zverimexu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.