Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Primátor se ve čtvrtek chopil naběračky a vyrazil před radnici rozdávat dýňovou polévku

V téhle roli libereckého primátora asi jen tak neznáte. Tibor Batthyány dnes vyrazil před radnici rozdávat dýňovou polévku. Ta byla zdarma a uvařili ji klienti Komunitního střediska Kontakt. Porci polévky si Liberečané mohli dopřát zadarmo. Středisko Kontakt, kterému letos vypomohla Střední škola gastronomie a služeb v Liberci, pořádalo akci už popáté.

„Polévka byla pro kolemjdoucí zdarma a spojení s osobou pana primátora nám přišlo v této předvánoční době jako docela dobrý nápad,“ uvedl ředitel Kontaktu Michael Dufek.

A proč právě dýně? „Prostory Kontaktu každý podzim zdobí dýně ze zahrádek seniorů a byla by velká škoda je využít pouze jako ozdobu, když tak báječně chutnají,“ vysvětlil Dufek.

Primátor Tibor Batthyány přiznal, že se ho řada kolemjdoucích ptala, proč je polévka zdarma. „Já jim odpovídal, že chceme pomoci těm, kteří to potřebují a také potěšit všechny, kteří zapomněli na podstatu adventu a celý předvánoční čas tráví ve shonu a stresu,“ popsal Batthyány a dodal: „Tradiční adventní polévka je zkrátka možností, jak se alespoň na chvíli zastavit a vychutnat si kouzlo blížících se Vánoc.“

Foto Jana Kodymová

Štítky Tibor Batthyány, polévka, Liberec, advent, Vánoce, radnice, dýňová polévka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Primátor se ve čtvrtek chopil naběračky a vyrazil před radnici rozdávat dýňovou polévku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.