Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Poničené stromořadí za muzeem je opět kompletní. Vandala se odhalit nepodařilo

V létě poničené stromořadí v Dvořákově ulici je opět kompletní. Neznámý vandal zde v červnu letošního roku zlámal patnáct stromků, které nechalo město vysadit koncem roku 2014. Všechny poničené mladé lípy městu zaplatila pojišťovna a magistrát tak nechal obratem stromořadí obnovit.

„Tento vandalský čin, který asi pro většinu obyvatel města Liberce je zcela nepochopitelný, byl oznámen také pojišťovně, která celou obnovu poničených stromů městu uhradila. Zároveň si ale pokládáme otázku jak to, že při tomto odsouzeníhodném činu, který nemohl trvat pár vteřin a pachatelům muselo dát hodně práce tolik stromků zlámat, nikdo nikoho neviděl, ani nic podezřelého neslyšel,“ řekl Leoš Vašina z odboru ekologie a veřejného prostoru libereckého magistrátu.

Mladé lípy, které nenávratně vandal poškodil, nechalo město vysadit koncem roku v rámci oprav ulic Gorkého, Dvořákova, Mozartova a Škroupova. Vedení města vyčíslilo škodu na několik desítek tisíc korun.

Foto MML

Štítky Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poničené stromořadí za muzeem je opět kompletní. Vandala se odhalit nepodařilo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.