Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tankové Svijany si teď dáte i v Praze. U Rokytky točí i hořkou dvanáctku

Od prosince si můžou i Pražáci dopřát tankové svijanské pivo. Pivovar totiž před nedávnem zrekonstruoval restauraci U Rokytky. Ta se tak stala první pražskou pivnicí čepující svijanské pivo z tanku. U Rokytky drží ještě jeden primát. Jedná se o jediný podnik v České republice, který z tanku čepuje dvanáctku Svijanského Rytíře.

Rokytka patřila už v minulosti mezi oblíbené svijanské podniky. „O naše pivo tu bylo vždy skvěle postaráno. Majitelé si uvědomují, že pivo, zejména nepasterované a tradiční, potřebuje péči, kterou mu odjakživa poskytují,“ řekl sládek Pivovaru Svijany Petr Menšík.

Pražská restaurace se během posledních týdnů změnila k nepoznání. „Zásadní změny se dočkal výčep, který teď poskytuje obsluze i hostům mnohem větší pohodlí a přehled,“ dodal ředitel pivovaru Roman Havlík.

Na čepu je kompletní svijanské portfolio čítající aktuálně 10 piv, v interiéru jsou k nepřehlédnutí také 3 pivní tanky, z nichž každý pojme 5 hektolitrů piva. Restaurace má kapacitu 100 lidí.

Tanky s pivem jsou kuriózní tím, že nemusí být umístěny ve speciální chladící místnosti. Chlazení mají totiž přímo v obalu. „Správnou teplotu piva kontrolují na vstupu i výstupu sondy, uvnitř tanků je pivo navíc chráněno speciální fólií tak, aby nápoj nepřišel do kontaktu s tlačným plynem, jako se děje v sudu. Výčepní zařízení minimálně jednou týdně sanitujeme,“ řekli Miloš Provazník a Robert Franke, provozovatelé pivnice. Ti jsou prvními v Praze, kdo nabízí tankovou dvanáctku, takzvaného Rytíře.

„Jedná se o extra hořké pivo z jednoho z posledních českých pivovarů, které si letos odvezlo titul „Nejlepší pivo plzeňského typu“ z mezinárodní degustační soutěže Meiningers International Craft Beer Award,“ uzavřela tisková mluvčí pivovaru Petra Winklerová.

Foto Pivovar Svijany

Štítky Rokytka, pivo, Pivovar Svijany, Praha, Česko, pivovar, Petr Menšík, Roman Havlík, Robert Franke

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tankové Svijany si teď dáte i v Praze. U Rokytky točí i hořkou dvanáctku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.