Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Frýdlant otevřel nové multifunkční hřiště. Veřejnosti bude sloužit po celý rok

Frýdlant se může pochlubit multifunkčním areálem, který bude sloužit nejen místním dětem. Nové hřiště s in-line dráhou, herními prvky, dopravním hřištěm a odpočinkovou zónou vyrostlo u základní školy v Purkyňově ulici. Vedení města počítá s tím, že ho budou využívat nejen místní, ale také rodiny s dětmi z okolí Frýdlantu.

„Základem je 260 metrů dlouhý ovál z velmi hladkého asfaltu, který mohou děti využívat pro jízdu na in-line bruslích, kolech či koloběžkách a v zimě ho je možné využít jako ovál pro běžkové lyžování,“ řekl hlavní inženýr projektu Petr Kořínek ze společnosti Snowplan. Ovál budou moci v zimě využít i běžkaři. Pro malé cyklisty je připraven i nezpevněný okruh, takzvaný pumptrack.

Mimo ovál, který je díky značkám také dopravním hřištěm, jsou součástí hřiště i plochy s dětskými hracími prvky včetně takzvané lanové pyramidy, která ve Frýdlantu dosud nebyla. V okolí jsou umístěny lavičky, stojany na kolo, odpadkové koše a nechybí ani informační tabule.

„Hřiště vzniklo jako doprovodná infrastruktura cestovního ruchu ve městě. Jsme přesvědčeni, že zajímavě rozšíří možnosti trávení volného času ve Frýdlantu a naváže na stávající cyklistické a pěší trasy,“ dodala vedoucí investičního oddělení městského úřadu Frýdlant Zdena Ubiasová.

V listopadu otevřený areál vyšel na necelé tři miliony. Zhruba polovinu zaplatilo město, zbytek dotace z Ministerstva pro místní rozvoj. „Věřím, že se stane oblíbeným cílem návštěvníků, protože hřiště v takto komplexním duchu jinde v regionu není,“ uzavřel starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Foto Martina Petrášková

Štítky Frýdlant, ovál, Petr Kořínek, Dan Ramzer, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlant otevřel nové multifunkční hřiště. Veřejnosti bude sloužit po celý rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.