Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Den otevřených dveří v lůžkovém hospici Libereckého kraje

U příležitosti blížícího se zahájení provozu lůžkového hospice Libereckého kraje se ve čtvrtek 17. prosince uskuteční Den otevřených dveří pro veřejnost. Nahlédnout do zrenovovaných prostor budou moci zájemci v čase od 14:00 do 18:00 hodin.

Veřejnost dostane příležitost nahlédnout do nově opraveného objektu bývalého kojeneckého ústavu v ulici U Sirotčince v Liberci, který byl přestavěn pro potřeby lůžkového hospice. Lidé si prohlédnou denní stacionář, budou mít možnost projít některé pokoje připravené pro klienty, seznámí se s prostory pro lékaře, sestry i pečovatele a uvidí také další přidružené prostory a zázemí.

Zpřístupněna bude také část nazývaná kaple, která prošla citlivou rekonstrukcí a bude sloužit klientům hospice i jejich rodinným příslušníkům k rozjímání. Návštěvníci uvidí mimo jiné vybavení pokojů i ostatních míst hospice. Po celou dobu konání akce budou na místě k dispozici pracovníci hospicové péče, kteří odpovědí zájemcům na jejich dotazy.

Příchozí budou moci v rámci dne otevřených dveří také podpořit hospicovou péči nákupem drobných předmětů. Budou mít také možnost nákupu drobného občerstvení a horkých nápojů pro zahřátí. Vstup na den otevřených dveří je bezplatný.

Lůžkový hospic Libereckého kraje je zařízením určeným pro nevyléčitelně nemocné pacienty. Umožní lidem poslední dny svého života prožít důstojně, v kruhu svých nejbližších ale přitom s náležitou a odbornou péčí. Spolu s pacienty mohou buď přímo v pokojích klientů anebo v samostatných pokojích bydlet i jejich příbuzní a být jim tak až do poslední chvíle nablízku.

Přestavba bývalého kojeneckého ústavu na hospic začala v červenci roku 2014. V těchto dnech finišují přípravy pro přijetí prvních klientů, kteří přijdou do hospice začátkem ledna roku 2016. Celkové náklady na stavbu, dodávku technologií i vnitřního vybavení dosáhly částky necelých 109 milionů korun.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky den otevřených dveří, Liberecký kraj, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den otevřených dveří v lůžkovém hospici Libereckého kraje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.