Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lyžařské areály v kraji stojí, čekají na ochlazení. Nejezdí se ani v Desné

Jediný areál, který plánoval o Vánocích spustit vlek, musel kvůli teplu přehodnotit plány. Ani v Desné se tak nelyžuje. Vlekaři čekají na ochlazení, které snad přijde 29. prosince. Černá Říčka byla přitom minulý týden jediným areálem, kde se lyžovalo, nyní už to ale nešlo.

Provozovatel střediska Černá Říčka v Desné Martin Lauer doufá, že se naplní předpověď meteorologů. "Ochlazení by mělo přijít 29. prosince. Pokud se tak stane, tak 30. nebo 31. prosince bychom chtěli zahájit provoz," uvedl. Areál nyní podle něj hojně využívají děti na bobech. "O víkendu proto otevřeme aspoň bufet," dodal Lauer.

V Libereckém kraji jsou mimo provoz všechny lyžařské areály, příjmy z vánočních prázdnin přitom představují až čtvrtinu ročních tržeb skiareálů. Propad se některá střediska snaží zmírnit spuštěním lanovek v takzvaném letním provozu. Pro pěší je k dispozici lanová dráha na Čertově hoře v Harrachově v Krkonoších i lanovka v nedaleké Rokytnici nad Jizerou.

Autoři | Foto Ski Jizerky

Štítky Desná, Vánoce, Martin Lauer, lanová dráha, lyžařské středisko, Černá Říčka, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály v kraji stojí, čekají na ochlazení. Nejezdí se ani v Desné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.