Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberec se bude podílet na silvestrovském ohňostroji, odpalovat se bude ze střechy nákupního centra

Po patnácti letech se bude vedení Liberce podílet na uspořádání silvestrovského ohňostroje. Ten se nebude z bezpečnostních důvodů odpalovat z náměstí Dr. E. Beneše, ale ze střechy nákupního centra Plaza. Vedení města za něj nezaplatí ani korunu.

Díky takto zvolenému místu by podle něj mohl ohňostroj vyniknout. "Když bude odpalován z větší výšky, tak by mohl být ve městě dominantní," uvedl vedoucí libereckého odboru cestovního ruchu David Pastva. Radnici pořádání ohňostroje nic stát nebude. "Je to řešeno v rámci celoadventního programu, to znamená v rámci jedné smlouvy s provozovatelem tržnice a v rámci celého kulturního programu," uvedl.

V Libereckém kraji není mnoho dalších měst a obcí, které by se na pořádání silvestrovského ohňostroje podílely. Dubá na Českolipsku ho ve spolupráci s hasiči uspořádá na autobusovém nádraží na Silvestra už v 18:00 a o půlnoci začnou létat rachejtle a další zábavní pyrotechnika z náměstí ve Stráži nad Nisou. "Náš ohňostroj potrvá tak do deseti minut a i letos do něj zakomponuje ohňostrůjce Zdeněk Pohl nějaké novinky z veletrhu," uvedl starosta Stráže Karel Jäschke.

Na Silvestra býval ohňostroj i v Novém Boru na Českolipsku, podruhé za sebou se ale uskuteční 1. ledna. "Chceme, aby mohli přijít rodiče s dětmi a nebyli obtěžovaní opilými lidmi. První zkušenost byla pozitivní, přišlo asi 2000 lidí," uvedl starosta Nového Boru Jaromír Dvořák. Začátek ohňostroje ale podle něj posunuli na dřívější dobu, aby lidé stihli vyhlášený ohňostroj ve Skalici u České Lípy, kam se sjíždějí lidé z celého okolí. V Novém Boru akce začíná v 17:00, na návsi ve Skalici v 18:30. "Děláme ho dlouhé roky a mám radost, že bývá plno. Podle aut odhaduji, že bývá ke 2000 lidí," uvedl Jiří Löffelmann, starosta Skalice s 1500 obyvateli.

Mezi žádané patří i podvečerním ohňostroje na 1. ledna v zámeckém parku v Doksech u Máchova jezera nebo v Turnově. Na každou z těchto akcí obvykle přichází 2000 až 3000 diváků.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ohňostroj, Liberec, Nový Bor, okres Česká Lípa, silvestr, Zdeněk Pohl, Jiří Löffelmann, Jaromír Dvořák, Skalice, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec se bude podílet na silvestrovském ohňostroji, odpalovat se bude ze střechy nákupního centra  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.