Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Hanychově hořela garáž, požáry vánočních stromků vymizely

Požár garáže v Hanychovské ulici v Liberci zaměstnal v neděli časně ráno liberecké profesionální hasiče a dobrovolníky z Růžodolu a Vratislavic. Příčina i výše škody zůstává v šetření.

„V době příjezdu první jednotky bylo požárem zcela zasaženo jedno stání a požár se šířil na další garáže. Hasiči požár zhruba za dvacet minut od příjezdu lokalizovali, z přilehlé garáže vynesli pět tlakových lahví. Z dalších dvou garáží, kterým požár poškodil střešní část, hasiči evakuovali uskladněný materiál v papírových krabicích,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Během vánočních svátků vyjížděli hasiči ke čtyřem desítkám zásahů. Jen na Štědrý den zasahovali u jedenácti událostí. „Z toho většinou se jednalo o technickou pomoc. Požáry řešili hasiči třikrát, ale rozhodně to nebyly požáry vánočních stromečků. Události tohoto typy s používáním elektrických vánočních řetězů téměř vymizely,“ dodala mluvčí.

Na Štědrý den ráno vyjížděly dvě jednotky k požáru zahradní chatky nedaleko vlakového nádraží v obci Blíževedly. Druhý požár byl ohlášen ve 13:40 hodin v Jablonci nad Nisou, kde hořela dodávka. „Požár byl před příjezdem hasičů zlikvidován pomocí práškového hasicího přístroje. Hasiči provedli na místě kontrolu termokamerou,“ uzavřela mluvčí. Třetím požárem byl požár sazí v komíně ve Vrchovanech na Českolipsku.

Foto HZSLK

Štítky požár, garáž, Liberec, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Štědrý den, Růžodol, Vánoce, Blíževedly, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hanychově hořela garáž, požáry vánočních stromků vymizely  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.