Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Silvestrovská noc ve znamení požárů. Hořelo v Semilech i Mníšku

Hasiči o silvestrovské noci vyjížděli k sedmi požárům. První výjezd zaznamenali už v půl deváté večer, kdy v Semilech hořela střecha paneláku. Tu nejspíš zapálil lampion štěstí. Evakuováno muselo být osmnáct nájemníků. Požár naštěstí nikoho nezranil.

„Hašení komplikoval velký mráz, při kterém hasební voda ihned namrzala a hrozilo nebezpečí úrazů. Hasební látka namrzala na zasahujících hasičích, hadicovém vedení i komunikaci,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Část obyvatel domu odešla na noc k příbuzným, pro ostatní dorazil ze stanice Jablonec nad Nisou evakuační autobus. V něm lidé čekali až do konce zásahu, jelikož předem nebylo možné vyloučit, že požár nezasáhne nejvyšší patra bytů. "Lidé by tak museli být odvezeni do náhradního ubytování. Po závěrečném průzkumu bylo nakonec rozhodnuto o návratu lidí do svých bytů," shrnula Štrauchová.

Ostatní požáry, ke kterým hasiči vyjížděli těsně před půlnocí do jedné hodiny ranní, žádné větší škody nezpůsobily. Před půlnocí  zasahovali tanvaldští profesionálové u požáru kontejneru v Desné. Naopak lesní požár ohlášený ve čtvrt na jednu v Mníšku se podařilo zlikvidovat ještě před příjezdem jednotek. Příčinou byla opět pyrotechnika. K požáru stromu u rodinného domu byli hasiči přivoláni ve stejný čas do Lomnice nad Popelkou. Poslední událostí byl požár plastového kontejneru na papír v Jilemnici.

Celkem od silvestrovského rána do rána Nového roku evidují hasiči v Libereckém kraji 24 událostí. „Kromě požárů je na Silvestra zaměstnaly také popadané stromy, a to hlavně na Liberecku,“ dodala mluvčí..

Foto HZSLK

Štítky požár, silvestr, Semily, Mníšek nad Hnilcom, Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silvestrovská noc ve znamení požárů. Hořelo v Semilech i Mníšku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.