Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zoufalí majitelé hledají zaběhnuté pejsky po silvestrovských oslavách

Ohňostroje, petardy, rachejtle. Silvestrovská zábava si každoročně vyžádá desítky zaběhnutých pejsků v celé republice. Jen na redakci Drbny se obrátilo během prvního a druhého dne letošního roku několik čtenářů, kterým se při silvestrovských oslav zaběhl jejich čtyřnohý miláček. Většina pejsků se během pár hodin našla, tahle dvojice je ale stále nezvěstná.

Od silvestrovského odpoledne pátrá majitelka po Áje. Tu vyplašila petarda hozená přes plot do zahrady v ulici Generála Svobody. "Fenečka se ztratila v Pavlovicich. Asi si dovedete představit, co prožívá. Jedná se o Čivavu, která slyší na jméno Ája. Tučná odměna je jistá,“ říká majitelka. Áje je osm let a váží tři kilogramy. /AKTUALIZACE: Ája nalezena živá a zdravá/

Do redakční pošty přistála ještě jedna žádost o pomoc při hledání pejska ztraceného o Silvestru. Jmenuje se Bedřich, je to boxer a je mu osm měsíců. Ztratil se v Kryštofově Údolí, ale může být kdekoliv.


Boxer Bedřich

Pokud jste jednoho dvojice zaběhnutých pejsků potkali nebo dokonce nalezli, kontaktujte redakci na e-mailu redakce@libereckadrbna.cz.

Pro silvestrovské oslavy platí několik zásad, kterými by se pejskaři měli řídit. Majitelé by měli být v kritické chvíli se zvířetem a svou přítomností ho uklidnit. Lze také podat přírodní prostředky či léky na zklidnění. Zvířata mají jemnější sluch než lidé, některá reagují na hluk až hystericky. Flegmatičtější psi a kočky zalezou třeba pod postel, jsou ale i tací, kterým zvědavost nedá, barevná světla za oknem pozorují.

Reakcí na stres může být i agrese, zvířata se brání ohrožení. Uklidní je, když je pán či paní vezmou do náruče. Některá zvířata se dají zabavit hrou a rozptýlit. V každém případě nesmí zůstat vyděšené zvíře samo. Nacvičit zvíře, aby se petard a ohňostrojů nebálo, je podle veterinářů možné. Většinou je to spojeno s celkovým výcvikem.

Štítky silvestr, zábavní pyrotechnika, Drbna.cz, Kryštofovo Údolí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoufalí majitelé hledají zaběhnuté pejsky po silvestrovských oslavách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.