Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Harrachově se soutěžilo o nejlepší novoroční česnečku

Zatímco většina z nás na Nový rok dospávala spánkový deficit po oslavách a střízlivěla, v Harrachově se první den roku 2016 soutěžilo o Řád novoroční harrachovské česnečky. Tuhle originální soutěž uspořádalo město při příležitosti prvního ročníku Vánočních trhů. O titul mohl bojovat každý, kdo byl ochoten uvařit alespoň 20 litrů česnečky.

„Nakonec této možnosti využili tři provozovatelé harrachovských restaurací, kteří se nebáli poměřit um svých kuchařů s konkurencí. O tom, kdo z nich uvařil nejlepší česnečku, rozhodovali zájemci z řad veřejnosti,“ řekla referentka cestovního ruchu a propagace Lenka Stehlíková. Z řad veřejnosti se nikdo nepřihlásil a tak se o vítězi rozhodovalo mezi profesionálními kuchaři.

Zájemci o ochutnávku si za deset korun zakoupili lístek, který po degustaci vhodili do jedné z označených nádob čísly 1 až 3, tudíž hodnotitelé do poslední chvíle nevěděli, v které restauraci byla polévka uvařena. Zájem o ochutnávku byl obrovský a polévka zmizela dříve, než bylo plánováno.

Po sečtení všech soutěžních lístků vyšel jako vítěz kuchař Lubor Moravec, který vaří v harrachovském hotelu Centrum, druhé místo obsadila restaurace Terassa a třetí místo restaurace Za Pecí. Výherce získal putovní cenu „Řád novoroční harrachovské česnečky“, která mu byla předána z rukou starostky města Evy Zbrojové. Vybraná částka za soutěžní lístky, která činila více než 1700 korun, poputuje pro děti do harrachovské základní školy.

Foto město Harrachov

Štítky česneková polévka, Harrachov, restaurace, kuchař, Eva Zbrojová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Harrachově se soutěžilo o nejlepší novoroční česnečku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.