Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Na Dlouhém Mostě chtějí přebudovat opuštěný sklad na volnočasové centrum

Na Dlouhém Mostě by už brzy mělo vzniknout volnočasové centrum, které v obci s osmi stovkami obyvatel chybí. Starostka Běla Ivanová by ho ráda vybudovala v bývalém skladu Jednoty, který je opuštěný. Na rekonstrukci chtějí použít 150 tisíc korun získaných v soutěži Vesnice roku, pořádané Libereckým krajem, kde se Dlouhý Most stal vítězem v kategorii Skokan roku.

„Nový prostor nejenom pro zájmové a volnočasové akce nutně potřebujeme. Chceme jej využívat pro potřeby obce, například na uskladnění různých věcí, ale také poslouží našemu spolku Most 2012 nebo sdružení hasičů a dalším spolkům,“ přiblížila starostka obce Dlouhý Most Běla Ivanová.

Příklad za všechny. Místní hasiči mají pro schůzky k dispozici pouze místnost o velikosti zhruba 2x5 metrů a sotva se do ní vtěsnají. Zdejší hudební kapela zkouší v nevhodných prostorách knihovny a společenský sál pro setkávání spolků také chybí. Podobné centrum by určitě našlo využití. Navíc vedení obce uvažuje nad tím, že by část prostor pronajímalo třeba kadeřnictví.

S rekonstrukcí by se mělo začít už brzy. Veřejnosti se nové centrum otevře ve druhé polovině roku. "Nápad na využití prázdného skladu bývalé samoobsluhy se mi líbí. Zdejší spolky si skutečně novou a prostornější místnost zaslouží,“ uzavřel hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Štítky Dlouhý Most, Liberecký kraj, Most, Vesnice roku, Martin Půta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Dlouhém Mostě chtějí přebudovat opuštěný sklad na volnočasové centrum  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.