Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Zemřel bývalý starosta Hrádku nad Nisou a také poslanec Karel Hrdý

Ve věku 73 let zemřel v sobotu 30. ledna Karel Hrdý. Do historie Hrádku nad Nisou se zapsal jako první porevoluční starosta a ve městě stál i za řadou dalších významných projektů. Podílel se například na otevření silničního hraničního přechodu do Polska a Německa nebo na založení Euroregionu Nisa.

„Jméno Ing. Karla Hrdého je v Hrádku spojeno především s tenisem – od roku 1957 se mu věnoval jako aktivní hráč, později trenér, funkcionář a manažer, a to až do současnosti,“ uvedl mluvčí hrádecké radnice Vít Štrupl.

Působil také jako první porevoluční starosta Hrádku nad Nisou od roku 1990 do roku 1992. Působil i jako poslanec Parlamentu ČR. V letech 2002–2006 byl Ing. Karel Hrdý náměstkem ministryně Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Přímo v Hrádku se podílel na řadě projektů. „V době, kdy byl starostou města, se spolu s dalšími lidmi podílel na otevření silničního hraničního přechodu do Polska a Německa, zrušení stavební uzávěry, která do té doby omezovala rozvoj Hrádku, založení Euroregionu Nisa. Na konci jeho starostování vznikala první žádost o dotaci na vybudování čistírny odpadních vod,“ doplnil Štrupl.

V roce 2009 udělilo Karlu Hrdému Zastupitelstvo města Hrádek nad Nisou ocenění „Osobnost Města Hrádek nad Nisou“. „Bylo to za podporu rozvoje města a podporu projektů města v období 1992-2008 a za dlouholetý přínos pro město v oblasti sportu, tělovýchovy a činnost v tenisovém klubu a dále za činnost v oblasti místní samosprávy,“ uzavřel mluvčí.

Autoři | Foto AAT Hrádek

Štítky Hrádek nad Nisou, Karel Hrdý, projekt, Německo, Polsko, Euroregion Nisa, Parlament České republiky, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel bývalý starosta Hrádku nad Nisou a také poslanec Karel Hrdý  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.