Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Eso mezi českými komentátory beseduje v Liberci a Jablonci

Ve středu 3. února od 19 hodin zve liberecké Knihkupectví Fryč na večer s novinářem a komentátorem Alexandrem Mitrofanovem, který je známý především z médií Novinky.cz, Právo a nově ze stanice Český rozhlas Plus. Přestože je Alexandr Mitrofanov původem z Ruska, vládne skvělou češtinou a jeho přesné a otevřené komentáře je radost číst nebo poslouchat. V jablonecké městské knihovně pohovoří ten samý den v 16:30.

Na jaká témata se mohou účastníci večera těšit? Probírat se bude například Evropa z české perspektivy, uprchlíci v Čechách, trojúhelník Rusko - Ukrajina - Česko a další otázky diváků. Večer moderuje David Hamr, redaktor Českého rozhlasu. 

A kdo je Alexandr Mitrofanov? Zkušený novinář a komentátor se zabývá vnitropolitickým děním a tématy spojenými s vývojem v Rusku. 

V Sovětském svazu vystudoval žurnalistiku a v roce 1979 se přestěhoval do Československa, kde přispíval do plzeňských podnikových novin Škodovák.  Od roku 1992 začal psát pro deník Právo.

Napsal např. knihy Za fasádou Lidového domu (1998) nebo Politika pod pokličkou (2002, spolu s Markétou Maláčovou). V roce 2000 obdržel Cenu Ferdinanda Peroutky a v roce 2014 Cenu Karla Havlíčka Borovského.

Autoři

Štítky Alexandr Mitrofanov, Rusko, Liberec, Jablonec, Český rozhlas Plus, Česko, Evropa, Český rozhlas, Ukrajina, Sovětský svaz, Právo, Československo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jana Vlasakova

...Ó Bože, jak hluboko už v tom knihkupectví klesli..."

Pondělí, 1. února 2016, 13:36Odpovědět

Eso mezi českými komentátory beseduje v Liberci a Jablonci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.