Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zájemci můžou žádat o kotlíkové dotace i v průběhu února

Už týden mohou občané na podatelně Krajského úřadu Libereckého kraje podávat své žádosti o kotlíkové dotace. Příjem byl spuštěn v pondělí 25. ledna v 7:00 hodin a do pondělního odpoledne bylo přijato 850 žádostí. Zájemci tak stále mají možnost dotaci získat. Žádost mohou podat osobně nebo poslat poštou, elektronicky to nejde. Kraj má v programu k dispozici přes 135 milionů korun a podpořit chce výměnu nejméně 940 kotlů.

„Žádosti, které budou na krajský úřad doručeny do konce února, projdou hodnocením v průběhu následujícího měsíce, tedy března. Pokud žádost splní veškeré náležitosti, které musí obsahovat, bude následně přidělená částka dotace schválena radou kraje, poté vyrozuměn žadatel a nejpozději v průběhu května uzavřeme s žadatelem Smlouvu o poskytnutí dotace,“ popisuje krajský radní Vít Příkaský, který má kotlíkové dotace ve svém resortu.

Liberecký kraj rozděluje peníze na kotle poprvé. Výzva na podávání žádostí platí až do koncečervna příštího roku, ve skutečnosti se ale příjem zastaví ve chvíli, kdy se peníze vyčerpají. Dotace je určena pouze na výměnu kotlů na tuhá paliva s ručním přikládáním v rodinných domech.

Foto pixabay.com

Štítky dotace, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájemci můžou žádat o kotlíkové dotace i v průběhu února  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.