Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hodnota chrastavských lázní je na polovině. Půjdou počtvrté do dražby

Termální lázně zkrachovalé společnosti Dům pohody v Chrastavě na Liberecku jdou znovu do dražby, už počtvrté. Vyvolávací cena se opět snížila, licitace začne na 30,2 milionu korun. Zástupci dražební společnosti Naxos věří, že tentokrát se kupec najde.

"Jde o dobrou investici," řekla mluvčí firmy Jana Bryndová. Dražba se uskuteční 23. března v Praze, zájemci si mohou lázně prohlédnout 17. února a 9. března. Hodnotu areálu o rozloze 54.000 metrů čtverečních odhadl znalec na bezmála 49 milionů korun. Poprvé byla vyvolávací cena nastavena na 59,9 milionu korun, podruhé klesla na 47 milionů a potřetí se cena snížila na 39 milionů. Kupec se ale nenašel.

Teď klesla cena na polovinu původní. "Kdyby se lázně prodávaly za obdobnou cenu hned od začátku, vydražily by se okamžitě. V tuto chvíli už ale jednáme se zájemci z oborů wellness, hotelnictví a gastronomie - právě pro tato odvětví podnikání se areál nejvíce hodí," řekl obchodní ředitel Naxosu Libor Nevšímal.

Termální lázně leží v Chrastavě u rychlostní silnice 35 zhruba 11 kilometrů od Liberce. V areálu je novostavba termálních lázní s relaxačním centrem a rekonstruovaná budova Zámečku s restaurací a ubytováním. Další pokoje jsou v Benešově vile, která je před dokončením. Akvapark a sportovní hala jsou v hrubé stavbě. V plánu je i stavba rybníku s kempem, na něž bylo vydáno územní rozhodnutí. Areál má vlastní zdroje vody a parkoviště, je napojen i na obecní vodovod, kanalizaci a plynovod.

Veřejnosti slouží lázně od 3. prosince 2012, kdy byla dokončena první etapa za sto milionů korun. V další etapě měl přibýt dětský bazén s atrakcemi a sportovní hala, která měla sloužit i kulturním a společenským akcím. Dokončení areálu za dalších 120 milionů korun mělo být hotovo už předloni. Vše ale zkomplikoval spor o ovládnutí společnosti, který vyvrcholil insolvenčním řízením na vlastníka.

Autoři | Foto Lázně Chrastava

Štítky lázně, Chrastava, Dům Pohody a.s., Naxos, Liberecký kraj, Praha, dražba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hodnota chrastavských lázní je na polovině. Půjdou počtvrté do dražby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.