Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Úprava parku za Domem kultury začne v březnu. Vzniknout by tam mohlo dětské nebo workoutové hřiště

O tom, že Liberecký kraj a město Liberec plánují od základu proměnit zanedbaný park mezi Domem kultury a krajským úřadem, jsme vás už informovali. Celý záměr ale dostal jasnější obrysy až na středečním veřejném projednání, kde se Liberečané podělili o své podněty, jak park vylepšit.

Většina účastníků projednání se shodla na tom, že park by měl být spíše klidovou zónou s podobou přírodního lesoparku. Další betonový plac Liberečané v centru města nechtějí. Chybět by podle nich neměly kvetoucí rostliny, louka a v ideálním případě by se mělo využít blízkosti řeky Nisy. V parku by také mohlo být malé dětské hřiště nebo dnes populární hřiště na workout.

„Už přes rok usilujeme o to, vybudovat na této zelené ploše nízkonákladovou metodou park, který by sloužil všem obyvatelům Liberce. Získali jsme k tomu již finanční dar od teplárny a další podporu přislíbilo OC Forum,“ uvedla zakladatelka sdružení Lidi pro Liberec a městská zastupitelka Zuzana Tachovská (Změna pro Liberec).

Úpravám, které začnou v březnu, by měl předcházet odkup městských pozemků krajem. Poté dojde k vykácení napadených a poškozených stromů, prosvětlení plochy a úklidu. V další fázi bude zapotřebí odstranit betonové pozůstatky bývalých staveb. Úpravy by se mělo dočkat také parkoviště.

„Faktem je, že místo bylo zdrojem negativních vlivů, přitom se jedná o významný veřejný prostor v centru města. Základní představy nové podoby parku už máme, mohlo by tady například vyrůst workoutové hřiště, které by přilákalo jinou skupinu lidí a prostor oživilo,“ řekla náměstkyně pro územní plánování, veřejnou zeleň a životní prostředí Karolína Hrbková (Změna pro Liberec).

Foto Jan Král

Štítky Liberec, kulturní dům, Liberecký kraj, Lužická Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úprava parku za Domem kultury začne v březnu. Vzniknout by tam mohlo dětské nebo workoutové hřiště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.