Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

EET přichází, Vodafone je připraven

PR článek

Společnost Vodafone nabízí všem podnikatelům, tedy i drobným živnostníkům, unikátní technologické řešení, díky kterému ušetří peníze i čas. Aplikace ePokladna umožňuje evidovat data provedených transakcí, vystavovat elektronické účtenky i sledovat pohyb zásob na skladě. Jednoduché a levné řešení zároveň usnadní přechod na systém elektronické evidence tržeb.

Společnost Vodafone spustila ostrý provoz aplikace ePokladna pro jednoduchou práci s elektronickými účtenkami a online evidencí tržeb již v listopadu. S předstihem tak zareagovala na dlouho diskutovaný zákon o elektronické evidenci tržeb (EET).

Vodafone ePokladna podnikatelům nabízí komplexní řešení, díky kterému získají přehled o všech transakcích, dostojí zákonným povinnostem a usnadní si podnikání. Aplikace je k dispozici v App Storu a Google Play a zájemci si ji mohou stáhnout na svůj mobilní telefon či tablet s operačním systémem Android verze 4.3 a vyšší anebo iOS verze 7.0 a vyšší. Pro aktivaci nainstalované aplikace je nutné zakoupení licence, která je zpoplatněna na měsíční bázi.

Aplikace je dostupná ve dvou základních verzích, které se liší měsíčním poplatkem a funkcemi. Levnější a jednodušší Vodafone ePokladna Standard nabízí evidenci neomezeného množství položek a je vhodná zejména pro menší podnikatele a živnostníky. Kromě hotovosti je aplikace uzpůsobena i k přijímání stravenek, pro přijímání platebních karet je nutné k ní připojit mobilní platební terminál mPOS. Pořízení platebního terminálu Vodafone zájemcům zprostředkuje u partnerské banky.

Vodafone ePokladna Komplet zvládá kromě základních funkcí i kompletní správu skladu a efektivní komunikaci s dodavateli. Nadstandardní verzi ocení zejména majitelé restaurací, kaváren a větších kamenných prodejen, jelikož je možné před vystavením účtenky zadávat objednávky na jednotlivé stoly. Tisk účtenek je možný skrze bezdrátové připojení kapesní tiskárny. Tiskárnu Bixolon nabízí Vodafone ke všem balíčkům za standardní cenu 5 377 Kč s DPH a je možné si ji pořídit i na splátky.

Varianta ePokladny

Typ podnikání

Měsíční poplatek vč. DPH

Standard

Maloobchod, fastfood, komplexní služba (autoservis)

300 Kč

Komplet

Maloobchod, restaurace

420 Kč

Od listopadu 2016, kdy by měl zákon o evidenci vstoupit v platnost, postačí do aplikace vložit elektronický certifikát vytvořený Ministerstvem financí a data o tržbách se od té chvíle začnou odesílat Finanční správě. I když je ePokladna schopna fungovat v režimu offline, pro odesílání informací na portál Ministerstva financí bude potřeba mít zařízení připojené k internetu.

Bližší informace o konkrétním řešení pro své podnikání mohou zájemci zjistit na www.vodafone.com/epokladna

Aplikace šetří podnikatelům peníze a čas

Význam nových technologií roste s tím, jak se vyvíjí české legislativní prostředí. O tom, že aplikace na míru mohou podnikatelům významně usnadnit práci, se nedávno přesvědčila i paní Radka (34), která si pořídila aplikaci Vodafone ePokladna.

Proč jste si aplikaci pořídila?

Jsem majitelkou rodinné restaurace a od ledna i spolumajitelkou penzionu. Abych zvládla nové povinnosti související se správou penzionu, potřebovala jsem práci v restauraci co nejvíce zautomatizovat. Fungovat na starém „čárkovacím“ systému už prostě dál nešlo.

Začala jsem tedy pátrat po řešení, které by mi umožnilo vést si přehled o tržbách, a taky jsem chtěla zavést bezhotovostní platby. Na víkend přijíždí do restaurace hodně lidí z měst, a ti jsou na platby kartou zvyklí. Při zkoumání současné nabídky byla ePokadna od Vodafonu jasná volba. Zvládá vše, co potřebuji a navíc je velmi jednoduchá na ovládání.

Co všechno aplikace umí?

Vodafone ePokladna umožňuje evidovat data o tržbách, vystavovat elektronické účtenky i sledovat pohyb zásob na skladě. Kromě hotovosti je aplikace uzpůsobena i k přijímání stravenek a je možné k ní připojit mobilní platební terminál a kapesní tiskárnu. Aplikace je navíc schopná objednávky evidovat pod jednotlivými stoly, což mým zaměstnancům výrazně usnadňuje práce.

Kolik Vás to celé stálo?

Já jsem si vybrala licenci ePokladna ve verzi Komplet pro restauraci a ve verzi Standard pro penzion. Obě licence mě přijdou na 720 korun měsíčně. Jelikož jsem již vlastnila chytrý telefon i tablet, dokoupila jsem si už jen mobilní tiskárnu na účtenky za zhruba 5 tisíc korun a pronajmula jsem si u banky platební terminál pro bezhotovostní platby.   

Co Vám aplikace přinesla?

Práce v restauraci se hodně zjednodušila, už neztrácíme čas s luštěním papírových účtenek ani počítáním skladových zásob. Všechno je rychlejší a plynulejší a já mám více prostoru a mohu se starat o penzion. Hodně populární jsou bezhotovostní platby. Když člověk nemusí hlídat hotovost v peněžence, víc utrácí, takže se mi zvýšily i tržby. Taky mě mile překvapilo, že díky aplikaci jsem v podstatě připravená na přechod na systém elektronické evidence tržeb. Na rozdíl od některých známých, nemusím tedy každý den bedlivě sledovat zprávy a lámat si hlavu s tím, jak se na nový systém připravím. Do budoucna mi odpadla spousta starostí.

O Vodafone Czech Republic

Mobilní operátor Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě Vodafone Group. V České republice poskytuje služby více než třem milionům zákazníků. Od roku 2007 přináší Vodafone komplexní telekomunikační služby pro firemní zákazníky prostřednictvím řešení Vodafone OneNet a nyní provozuje více než milion firemních SIM karet. V roce 2012 byl Vodafone prvním operátorem na českém trhu, který začal účtovat hovory po sekundách. O rok později Vodafone představil Turbo Internet a začal rychlým mobilním internetem pokrývat venkov a menší města. V současnosti nabízí nejrychlejší a nejrozšířenější síť mobilního internetu na tuzemském trhu. Aktuálně se Vodafone soustředí na rozšiřování LTE do všech koutů České republiky. V souladu se svými CSR aktivitami se Vodafone začátkem roku 2015 přestěhoval do nové, ekologické centrály ve Stodůlkách. Jeho Nadace Vodafone již rozdělila více než 160 milionů korun a letos nově vyhlašuje cenu Rafael pro neziskové organizace, které příkladně využívají IT ke zlepšení kvality života handicapovaných. Více informaci na www.vodafone.cz.

Štítky Vodafone, EET, restaurace, Internet, podnikání, Ministerstvo financí České republiky, Česko, Google Play, App Store, Finanční správa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

EET přichází, Vodafone je připraven  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.