Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Psí důchodci: Nechtěné dědictví

Ne každý pes má to štěstí, že prožije svůj život v jedné rodině od malého, roztomilého štěněte až do spokojeného stáří. Bohužel ne ve všech rodinách jsou ochotni nebo schopni přijmout po babičce nebo dědovi živé dědictví v podobě pejska. Psí společníci bývají často jediným společníkem starých lidí. Jejich mazlíčci totiž nikdy neodmítli dělat společnost. Proto byli pro své starečky vším. Bohužel ne všichni pozůstalí vnímají zvíře jako nejbližšího přítele svého zesnulého.

Do Šance zvířatům, z.s. se tak dostávají psí i kočičí důchodci, kteří byli zvyklí na úzký vztah se svým člověkem, na důchodcovskou rutinu a najednou jim nezbude, než se přizpůsobit nové domácnosti v dočasné péči. To je pro ně určitě lepší, než útulek, ale na domov čekají dlouho. Nejsou to krásná štěňata, za to jsou to osobnosti.

Na svůj kousíček místa v pohodové domácnosti, u důchodců nebo v rodně trpělivě čeká Anetka. Je jí 8 až 9 let, je to drobná fenky vážící 9 kilogramu. Bude vděčná za svého člověka a vlídnost. Je zvyklá na teplo domova i děti. Ideální by pro ní byla klidná domácnost nebo důchodci, těm by ráda dělala společnost celý den. Je kastrovaná, očkovaná a čipovaná.

Dalším, kdo čeká na novou rodinu je Beník, správný voříšek překvapující svým nezdolným optimismem a energií. Je věčně dobře naladěn, miluje všechny lidi i psy. Beník je také malý, váží 10 kg, a také by byl vhodný k dětem. Je to rošťák naprosto nepřipouštějící si svůj věk, působí jako mladý pes. Je očkovaný a čipovaný.

Pokud Vás pejsci oslovili, více se o nich dozvíte na www.sancezviratum.cz, kde je kompletní nabídka zvířat k adopci nebo pište na kontakt@sancezviratum.cz.

Autoři

Štítky rodina, pes, dědictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Psí důchodci: Nechtěné dědictví  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.