Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

I holení může být nevšední událostí. Tradiční řemeslo dostávají do povědomí Liberečanů Gentlemen Brothers

PR článek

Myslíte, že holení břitvou patří do doby nedávno minulé? Jste na omylu. Klasická holičství zažívají „znovuzrození“ díky nadšencům, kteří kdysi tradiční řemeslo dostávají zpět do povědomí široké veřejnosti. A kdo by hádal, že v dnešní době nelze konkurovat sériově vyráběným plastovým lamelovým „holítkům“ a elektrickým strojkům, je na omylu podruhé. Dokonalým příkladem je holičství Gentlemen Brothers, které si během čtvrt roku provozu v Liberci našlo stovky stálých klientů.

„Holení břitvou patří k tradičním řemeslům 30 až 40 let minulého století. V minulých letech se bohužel vytratilo a dnes se vrací ve velkém stylu jako zážitek pro muže,“ říká majitel holičství Gentlemen Brothers Tomáš Kucek.

Nápad otevřít si vlastní tradiční holičství se mu v hlavě zrodil před dvěma lety. „Chodil jsem v té době s bratrem ke konkurenci a nelíbilo se mi, jakým směrem se vše posouvá. Postupně upadala atmosféra a vše tak nějak opouštělo gentlemanský okruh. Proto jsme si řekli, že uděláme vlastní koncept, posbírali jsem to nejlepší z barber shopů ve světě a otevřeli si svou pobočku na Vinohradské ulici v Praze,“ dodal Kucek. Jejich rodinná firma má nyní tři pobočky, jednu v Liberci a dvě v Praze a další rozšiřování plánují i do budoucnosti.

Cena služeb startuje na 290 korunách. Spousta klientů bere holení břitvou jako zážitek. Příjemnou atmosféru dotváří sladění lazebníci ve „stejnokrojích“ v bílé košili a motýlkem kolem krku nebo naleštěná motorka u baru. Samotné holení či stříhání si můžete zkrátit sledováním televize, kterou má každý klient sám pro sebe.

„Stěží bychom mohli nabídnout zákazníkům víc," doplnil Kucek. V ceně služeb je vždy italská káva Filicori, panák prémiového rumu nebo whisky a voda.

Například při stříhání je také samozřejmostí mytí vlasů, střih, úprava kontur a obočí, opálení chloupků na uších, opětovné mytí vlasů, masáž, vysušení, styling a na závěr kolínská.

Naopak při holení jsou v ceně služby jako napaření vousů horkým ručníkem, klasické holení břitvou, dezinfekce, hydratační ošetření a kolínská. „Myslím, že to je všeobecný fakt, že spousta mužů podceňuje péči o vousy. Se speciálními olejíčky se většina mužů setkává až u nás,“ doplnil Tomáš Kucek.

Návštěva klasického holičství je dnes nejen služnou, ale také určitou forma relaxace. „Zakládáme si na bezchybném servisu profesionálně proškolených zaměstnanců a příjemném prostředí. Cílem je, aby se každý návštěvník cítil jako v jiném světe. Ve světe, kde se zastavil čas, vrátila se kvalita a tradice, profesionální přístup i pečlivost,“ řekl závěrem Tomáš Kucek.

Veškeré informace o Gentlemen Brothers najdete na www.gentlemenbrothers.cz. Libereckou pobočku najdete na adrese Moskevská 41.

Štítky holení, řemeslo, břitva, Liberec, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I holení může být nevšední událostí. Tradiční řemeslo dostávají do povědomí Liberečanů Gentlemen Brothers  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.