Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nemocnice Liberec chce dodávat jídlo do mladoboleslavské škodovky, opouští proto Radniční sklípek

Krajská nemocnice Liberec má zájem získat zakázku na zajištění stravování ve Škodě Auto Mladá Boleslav. Její společnost Catering KNL proto po více než roce opouští oblíbenou restauraci Radniční sklípek v Liberci, kterou pro Pivovar Svijany provozovala od prosince 2014. Získání zakázky ve škodovce chce Catering KNL podřídit veškeré úsilí a energii.

Catering byl součástí největší krajské nemocnice, akcionáři však rozhodli o vytvoření samostatné společnosti. Firma má se závodním stravováním dlouholeté zkušenosti, denně expeduje 10 tisíc jídel. Nezásobuje přitom jídlem jen pacienty a zaměstnance nemocnice, ale také pracovníky v řadě libereckých podniků i ve firmách ve Frýdlantu, Hrádku nad Nisou nebo Turnově. Provozuje také restauraci v budově krajského úřadu.

"Radniční sklípek v portfoliu Cateringu KNL vyčníval a se stále se zvyšující poptávkou po kvalitních službách cateringu jsme museli volit mezi tím, zda expandovat dál v hlavní činnosti - závodním stravování - Cateringu KNL do velkých průmyslových podniků, nebo soustřeďovat síly na provozování Radničního sklípku. U něho jsme ale v letních měsících cítili výkyvy v tržbách s ohledem na neexistenci předzahrádky," vysvětlil generální ředitel nemocnice Luděk Nečesaný. Nemocnice se rozhodla sklípek opustit.

Provoz kdysi vyhlášené restaurace ve sklepení liberecké radnice se podařilo v roce 2014 obnovit po více než deseti letech. Dnes patří k velmi oblíbeným a zejména v době oběda je často problém najít tam volné místo. Změnu provozovatele by hosté neměli pocítit, personál dostal nabídku v restauraci s novým provozovatelem zůstat. Novinářům to dnes řekla mluvčí Pivovaru Svijany Petra Winklerová. "Radniční sklípek přechází od 1. dubna pod nového podnájemce, kterým se stala společnost Libe-rest," dodala. Firma provozuje dvě pražské restaurace, Český svět v obchodním centru Nový Smíchov a XL Restaurant & Grill na Chodově, a také liberecký Café Bar Praha.

Autoři

Štítky Krajská nemocnice Liberec, jídlo, restaurace, Pivovar Svijany, ŠKODA AUTO a.s., nemocnice, Liberec, Luděk Nečesaný, Frýdlant, Hrádek nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Liberec chce dodávat jídlo do mladoboleslavské škodovky, opouští proto Radniční sklípek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.